ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταγγέλλουν τον Μασκ για αντισημιτισμό

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Καταγγέλλουν τον Μασκ για αντισημιτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2023, 12:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την Παρασκευή την υποστήριξη από τον Έλον Μασκ μιας «αποτρόπαιας», όπως τη χαρακτήρισε, αντισημιτικής θεωρίας συνωμοσίας στο X, ενώ μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Walt Disney, η Warner Bros Discovery και η μητρική εταιρεία της NBCUniversal Comcast, διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ την Τετάρτη συμφώνησε με μια ανάρτηση στο X που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια».

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι οι Εβραίοι και οι αριστεροί μηχανεύονται την εθνοτική και πολιτισμική αντικατάσταση των λευκών πληθυσμών με μη λευκούς μετανάστες, η οποία θα οδηγήσει σε μια «γενοκτονία των λευκών».

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τον Μασκ για μια «απεχθή προώθηση του αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους» που «αντιτίθεται στις βασικές μας αξίες ως Αμερικανοί».

Εκτός από προαναφερόμενες εταιρείες, η Lions Gate Entertainment και η Paramount Global δήλωσαν την Παρασκευή ότι διακόπτουν επίσης τις διαφημίσεις τους στο X. Το Axios ανέφερε ότι η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την αξία της αγοράς, παύει επίσης τις διαφημίσεις της.

Η IBM σταμάτησε την Πέμπτη τη διαφήμισή της στο X μετά από έκθεση που διαπίστωσε ότι οι διαφημίσεις της είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε περιεχόμενο που προωθούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα. Η Media Matters δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι οι εταιρικές διαφημίσεις της IBM, της Apple, της Oracle και της Xfinity της Comcast τοποθετούνταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο.

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Γιόχανες Μπάρκε ανέφερε πως αυτό ζητείται για λόγους «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους». Διευκρίνισε ωστόσο πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τη χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπή.

«Πολλοί από τους μεγαλύτερους διαφημιστές είναι οι μεγαλύτεροι καταπιεστές του δικαιώματός σας στην ελευθερία του λόγου», έγραψε ο Μασκ στο X την Παρασκευή, ενώ προωθούσε μια κορυφαία βαθμίδα της πλατφόρμας που αφαιρεί τις διαφημίσεις από τις ροές των χρηστών. «Το Premium+ δεν έχει επίσης διαφημίσεις στο χρονολόγιό σας», ανέφερε.


Μηνύσεις

Σε νέα του ανάρτηση ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα καταθέσει «θερμοπυρηνική μήνυση» εναντίον της Media Matters και άλλων, αφού μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ανησυχιών για τον αντισημιτισμό.

Ο οργανισμός παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης Media Matters δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι διαπίστωσε ότι οι εταιρικές διαφημίσεις της IBM, της Apple, της Oracle και της Xfinity της Comcast τοποθετούνταν μαζί με αντισημιτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου αυτού που εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης να ανακοινώσουν την απόσυρση των διαφημίσεών τους.






ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back