ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιατί γενικό κλείσιμο και όχι απαγόρευση αυτοκινήτων;

Εικόνα του άρθρου Γιατί γενικό κλείσιμο και όχι απαγόρευση αυτοκινήτων;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 16:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Κώστας Μπασιούκας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και η Όλγα Πολυχρονιάδου, κάτοικοι του Κάστρου, ζήτησαν με επιστολή τους την απαγόρευση αυτοκινήτων στο παραλίμνιο, μέχρι τα σινεμά και να δοθεί προς χρήση στους πεζούς, ώστε και να παραμείνει σε χρήση ένας ζωτικός δημόσιος χώρος, αλλά και να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και να εξυπηρετείται το… «6» της δυνατότητας εξόδου.

Όπως σημειώνουν, με δεύτερη ανακοίνωσή τους, τους πρόλαβε η καθολική απαγόρευση.

Σημειώνουν ξανά λοιπόν ότι θα έπρεπε να είχαν κλείσει οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα και διερωτώνται, σε ποιες μετρήσεις βασίστηκαν οι απαγορεύσεις, αν συζητήθηκαν ποτέ στα αρμόδια όργανα για να ληφθεί εκεί η απόφαση, καθώς και μια σειρά ερωτημάτων που απευθύνονται σε δήμαρχο, περιφερειάρχη και αρχές:

«Με την απόφαση που μένει ελεύθερο το πρωινό από 8πμ-2μμ σκεφθήκατε μήπως συμπιέσετε ακόμα χρονικά τους χρήστες και έτσι θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο συνωστισμό; Και μήπως αυτό δεν είναι παράβλεψη αλλά στόχος;» τονίζουν και συμπληρώνουν:

«Πού θα περπατάνε τώρα οι κάτοικοι του κάστρου και του ιστορικού κέντρου; Μέσα στα στενά δρομάκια δεν μπορεί να τηρηθούν οι αποστάσεις ούτε και κοντά στην παλιά  πόλη. Μήπως έτσι μεταφέρουμε αλλού το πρόβλημα;».

Αναφέρουν ότι ναι μεν πρέπει «να μείνουμε σπίτι», αλλά παράλληλα «δεν πρέπει να στερούμε με υπερβολές την απαραίτητη κίνηση που συνιστάται ιατρικώς για πολλές κατηγορίες πολιτών».

Περιμένουν, όπως τονίζουν, «δημόσιες απαντήσεις, έτοιμοι να πειστούμε όλοι για το ορθό της απαγόρευσης στον παραλίμνιο» και συμπληρώνουν ότι για την «αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται κυρίως κοινωνική αποστασιοποίηση (με ιδιαίτερη προσοχή στους ευάλωτους) και περισσότερες εργαστηριακές δοκιμασίες διάγνωσης (tests), εκτός από τις επιδημιολογικές έρευνες. Η αποφυγή συνωστισμού είναι (και) δική μας ευθύνη, για τις δοκιμασίες όμως πρέπει να φωνάξουμε όλοι πιο δυνατά γιατί όλους (πρέπει να) μας νοιάζει να γίνονται όλα σωστά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back