ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλείνει το παραλίμνιο και ο Φρόντζος

Εικόνα του άρθρου Κλείνει το παραλίμνιο και ο Φρόντζος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2020, 21:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου κλείνουν το παραλίμνιο, οι παράδρομοι της περιφερειακής και το μονοπάτι στο δάσος του Φρόντζου. Της απόφασης προηγήθηκε επιστολή στις 11 Απριλίου από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται από 12 μέχρι 27 Απριλίου η κυκλοφορία των πολιτών στις παρακάτω οδούς: 

α) Παραλίμνιος περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς) 

β) Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου) 

γ) Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου)

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από την 12-04-2020 έως και την 27-04-2020 και ώρα 08:00. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ ́όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Οι αιρετοί που πρότειναν να κλείσουν δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τις εκκλησίες τα εργοστάσια στην βιομηχανική στην ΠΙΝΔΟ και ΝΙΤΣΙΑΚΟ.Οι αποφάσεις τους είναι όχι μόνο δεν προφυλασουν τους πολίτες από την εξάπλωση του κορονοιου αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του.ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ.Το κρίμα στο λαιμό τους.
Άρης Παπαχρηστος
Το δασάκι είχε πράγματι αύξηση επισκεπτών. Η απόσταση ανάμεσα στους αθλητές ήταν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη των 200 μέτρων τις ώρες αιχμής. Ας κλείνανε τους χώρους με τα όργανα άσκησης.. υπερβολική κίνηση η απαγόρευση.
Ελένη
Υπερβολικό μου φαίνεται το κλείσιμο αυτό , ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω δήμαρχος και περιφερειάρχης .
Σπύρος M.
Yπερβολική κίνηση η συγκεκριμένη απαγόρευση για τους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων. Ήθελα να ξέρω αυτόν που πραγματικά διαμαρτυρήθηκε! Εντάξει, υπάρχουν μερικοί που φοβούνται και τον ίσκιο τους, έπλεναν τα χέρια τους 100 φορές την ημέρα και πριν τον Κορωνιό. Δεν μπορεί αυτοί να είναι οι οδηγοί μας. Ειδικά οι Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων σε καμιά περίπτωση δεν υπερ-συνωστίσθηκαν και αποτελούν μια διέξοδο των κατοίκων των Κρδαμιτσίων να ξεσκάσουν λίγο με τα παιδιά για τα απογεύματα. Είναι η γειτονιά μας. Κάποιος το είδε από μακριά και δεν του άρεσε που κάτοικοι βαδίζουν ελεύθερα και δεν μείνανε στα σπίτια τους σαν υποδουλωμένα φοβισμένα ανθρωπάκια, σαν τον ίδιο. Μου φαίνεται ότι κάποιος πάει να κλέψει λίγο από τη δόξα του Μητσοτάκη και του επι-τελικού κράτους που απαγόρευσε το καρναβάλι αλλά τα μπαράκια και οι εκκλησίες ανέπαφα…. ΔΙΟΤΙ το ζητούμενο δεν είναι να μην βγαίνουμε έξω αλλά να μην συνωστιζόμαστε έξω. Υπάρχουν χίλιοι έξυπνοι τρόποι να το κάνεις αυτό χωρίς άνωθεν τυφλή επιβολή. Αυτό σημαίνει ατομική ευθύνη: Βγαίνω έξω και προσέχω. Εμένα, τον διπλανό μου, όλους. Το κάτσε μέσα, όπως και να έχει, αρμόζει σε πρόβατα σε στάνη. Όχι σε ελεύθερους σκεπτόμενους. Ή αυτό είναι που κατά βάθος ενοχλεί;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back