ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι περιμένει

Εικόνα του άρθρου Το Γιαννιώτικο Σαλόνι περιμένει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 12:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά, το πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι), για το οποίο υπάρχει εκκρεμοδικία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται στην αναμονή. Μπορεί να υπάρχει η πολιτική συμφωνία για την επιστροφή του πάρκου αυτού στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει νομική μορφή. Και ακόμα δεν είναι σίγουρο ποια θα είναι αυτή η νομική μορφή, όπως προκύπτει από τα νεότερα δεδομένα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας την εκκρεμότητα που υπάρχει. Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με τον δήμαρχο, υποσχέθηκε ότι η όλη υπόθεση θα κλείσει μέχρι τέλος Απριλίου.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο δήμος Ιωαννιτών κατέθεσε στο υπουργείο μια πρόταση για… διάταξη νόμου για να λυθεί το ζήτημα, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο. Μια νομοθετική ρύθμιση ήταν η λύση, εξάλλου, που τους είχε υποδειχθεί και από το υπουργείο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν την υιοθέτηση μιας νομοθετικής ρύθμισης, διερευνάται από το υπουργείο Περιβάλλοντος μια άλλη νομική φόρμουλα που ακούει στο όνομα «Αναθεωρητικό Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών». Πρόκειται για ένα ειδικό όργανο του υπουργείου με αποστολή τη διοικητική αναγνώριση εκ μέρους του Δημοσίου της κυριότητας ή άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου επί δασών ή δασικών εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3