Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Ντουμπρόβνικ σε… τέσσερα χρόνια

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Ντουμπρόβνικ σε… τέσσερα χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2022, 18:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων είναι ένας φορέας που διεκδικεί σφόδρα (και δικαιολογημένα) την ανάπτυξη της οδικής πρόσβασης στην περιοχή και δη, τη διασυνοριακή.

Στην σημερινή της (12/8) ανακοίνωση που η Ένωση τιτλοφορεί «Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες», εκφράζει βασικά έναν… ευσεβή πόθο και ταυτόχρονα, προσπαθεί να «πιέσει κομψά» τις τοπικές αρχές για κάτι αντίστοιχο.

Η ουσία της… clickbait ανακοίνωσης, είναι η μεταφορά της είδησης για την εκκίνηση των διαγωνισμών για τμήματα του «παραδριατικού άξονα», αυτοκινητοδρόμους στην Αλβανία που αναένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των ξενοδόχων, σε 4 χρόνια και να μειώσουν χρονικά την οδική απόσταση μεταξύ Ιωαννίνων και Ντουμπρόβνικ σε 5 ώρες. Αυτό, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, θα συμβεί με την ολοκλήρωση των δρόμων Κακαβιά-Φίερι και Φίερι-Μιλότ, καθώς βέβαια και του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβια. Βέβαια, ο τελευταίος δεν είναι της ίδιας… «φέρουσας δυνατότητας» με τους οδικούς άξονες που περιγράφει η Ένωση, στην Αλβανία, καθώς θα κατασκευαστεί με υποδεέστερες προδιαγράφες, τελικά.

Οι ξενοδόχοι ζητούν να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο.

Σημειώνεται ότι σήμερα, η απόσταση Ιωάννινα-Ντουμπρόβνικ που οδικά είναι 585,2 χλμ, εκτιμάται ότι διαρκεί γύρω στις 9,5 ώρες.

Οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι «ο αυτοκινητόδρομος Αδριατικής-Ιονίου ξεκινά από την Τεργέστη, περνά από την Κροατία, περιλαμβάνει το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και συνεχίζει μέχρι την Κακαβιά και στη συνέχεια μέσω της Ιόνιας και της Εγνατίας καταλήγει σε όλα να μήκη και πλάτη της χώρας μας. Είναι ένας δρόμος στρατηγικής σημασίας για όλους μιας και θα φέρει τεράστια αύξηση του οδικού τουρισμού από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3