Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δικό μας… game of thrones

Εικόνα του άρθρου Το δικό μας… game of thrones
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2019, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ότι δεν θα ήταν ήρεμη η δημαρχιακή θητεία, φαινόταν από την προεκλογική περίοδο κιόλας. Επιβεβαιώνεται τώρα που δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση έρχονται σε αντιπαράθεση για θέματα όπως η επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας στα Γιάννενα.

Σε αυτή την περίπτωση, η αντιπαράθεση είναι ήπια, σε σχέση με άλλα ζητήματα, στις μόλις πέντε πρώτες μέρες θητείας.

Αφορμή ήταν η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ντουμπρόβνικ στα Γιάννενα, της πόλης που έχει αποτελέσει το σκηνικό για τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μάρκο Προτέμπιτσα και ο πρόεδρος του οργανισμού άθλησης Μάρο Κάποβιτς, τους οποίους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στο γραφείο του.

Οι δύο αιρετοί της κροατικής πόλης βρίσκονται στα Γιάννενα συνοδεύοντας την εθνική ομάδα Κωπηλασίας της Κροατίας που μετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει η διαδικασία για στενότερη συνεργασία καθώς και για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί καθώς ένας από τους βασικούς στόχους της σημερινής δημοτικής αρχής είναι η προγραμματισμένη εξωστρέφεια των Ιωαννίνων».

Πρόσθεσε ότι «η πόλη του Ντουμπρόβνικ αποτελεί μεγάλο σύμμαχο και με την δρομολόγηση κοινών δράσεων μπορεί να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αναπτυξιακός άξονας στα Βαλκάνια».

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η διευκρίνιση από την Ενότητα Πολιτών, η οποία τονίζει ότι «υποδέχεται με ικανοποίηση τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ντουμπρόβνικ με τη νέα δημοτική αρχή των Ιωαννίνων, καθώς και τις δεσμεύσεις της πως οι ενέργειες που ξεκίνησαν από τη δική μας δημοτική αρχή για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα συνεχιστούν».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι «η πρόταση αυτή δεν κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας ακόμα σύναψης σχέσεων με ένα δήμο του εξωτερικού, έτσι γενικά και αόριστα, αλλά στοχευμένα στη λογική της δημιουργίας ενός δικτύου από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα συνέδρια της μακροπεριφέρειας της Αδριατικής, όπως έχουν κάνει ήδη Ντουμπρόβνικ και Γιάννενα».

Λέει ακόμα στην ανακοίνωση ότι ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στο συνέδριο για την μακροπεριφέρεια της Αδριατικής τον Μάιο του 2017 «έβαλε την πρόταση στο τραπέζι, για να συμβάλει ενεργά και η αυτοδιοίκηση στην κοινή προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη των υποδομών στην μακροπεριφέρεια της Αδριατικής, με έμφαση στον οδικό άξονα Τεργέστη – Ιωάννινα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back