Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: Ένα τραγούδι και μια συγκέντρωση για τον/την Zackie Oh

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Ένα τραγούδι και μια συγκέντρωση για τον/την Zackie Oh
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2022, 11:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Σπύρος Γραμμένος, ο πιο γνωστός αυτή τη στιγμή σόλο καλλιτέχνης των Ιωαννίνων, μελοποίησε τους στίχους που έγραψε η Ελένη Κωστοπούλου, για το παιδί της που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.


Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, που κλείνουν 4 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, στα Γιάννενα διοργανώνεται συγκέντρωση και πορεία, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ Ιωαννίνων αναφέρουν: «Από τον Ζακ μέχρι τη Δημήτρη, την Καρολάιν και τις τόσες άλλες και άλλους, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα ομοφοβίας, σεξισμού, ρατσισμού. Όπως παλεύουμε καθημερινά για να ανατρέψουμε την επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας, παλεύουμε για να ξεριζώσουμε τις σεξιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές από την κοινωνία, για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ή έμφυλες ανισότητες».

Η Αναμέτρηση Ηπείρου στο κάλεσμά της, λέει μεταξύ άλλων: «Παλεύουμε ενάντια στην ακροδεξιά και το σύστημα που τη θρέφει, ενάντια στην ομοφοβία, την τοξικοφοβία και τον ρατσισμό, ενάντια στη "νοικοκυροσύνη" που στάζει αίμα. Υψώνουμε τη γροθιά μας απέναντι στις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας που όσα θύματα και να αφήσει πίσω της ποτέ δεν τιμωρείται. Αντιθέτως, σήμερα, κερδίζει ολοένα και περισσότερα προνόμια από μία κυβέρνηση που την έχει αφήσει ελεύθερη να καταγράφει κάθε μέρα κι από μία νέα δολοφονική επίθεση.

Ζητάμε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν θα σκοτώνει το διαφορετικό. Σε έναν κόσμο που δεν θα δίνει χώρο στον φασισμό. Σε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλα/ες/ους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back