ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για σήραγγα Μαλακασίου: «Δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια»

Εικόνα του άρθρου Για σήραγγα Μαλακασίου: «Δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 16:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος πήγε στον πρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή Ιωαννίνων) Κώστα Τασούλα.

Η επίσκεψη αυτή έγινε χτες, και αντικείμενο της συζήτησης των δύο αντρών ήταν το θέμα της σήραγγας «Μαλακάσι Α», η οποία είναι κλειστή αυτή την περίοδο (12 με 19 Απριλίου) προκειμένου να γίνει έλεγχος της κατάστασης.

Η σήραγγα έκλεισε μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί «επικίνδυνης Εγνατίας» και περί σήραγγας για την οποία υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει, και παρά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να ανασκευάσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα στοιχεία ελέγχου, «από τα οποία δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας, τονίζοντας παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή του προσωρινού κλεισίματος λήφθηκε μέριμνα για παράκαμψη, ώστε να μην εμποδιστούν οι μετακινήσεις στην περιοχή». Και εύλογα, πάλι προκύπτει το ερώτημα: Γιατί ο κ. Καχριμάνης έκανε τις δηλώσεις περί επικινδυνότητας; Ποια στοιχεία είχε;

Ο κ. Ταχιάος, από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι μακροσκοπικά δεν διαπιστώνεται η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της σήραγγας. Ωστόσο, αποφασίστηκε το κλείσιμο της σήραγγας λόγω της ανησυχίας και της κοινωνικής αναστάτωσης που προκλήθηκε (σ.σ. από τις δηλώσεις Καχριμάνη).

Διαβάστε: Το «ανήσυχο» τούνελ της Εγνατίας οδού

Στη συνάντηση με τον κ. Τασούλα, ο κ. Ταχιάος είπε ότι οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 19 Απριλίου και ότι ο ίδιος θα ενημερώσει επιτόπου για τα αποτελέσματά τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων.

Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να καταγραφούν σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, αλλά επιλέχθηκε να καταγραφούν σε μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, του κ. Τασούλα δηλαδή -για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο.

Κατά τα άλλα ο κ. Τασούλας επιχειρεί με τον τρόπο του να δώσει εμμέσως πλην σαφώς και μια πολιτική κάλυψη στον κ. Καχριμάνη, λέγοντας πως «ασχέτως του αποτελέσματος αυτού του απαραίτητου ελέγχου, η πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών στις υποδομές της Εγνατίας που βαρύνουν τον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να επιτηρηθεί συστηματικά από την πολιτεία».

Βέβαια, μέχρι πριν λίγο καιρό, την πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών την είχε η ίδια η πολιτεία…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back