ΗΠΕΙΡΟΣ

Γεωπόνοι: «Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα»

Εικόνα του άρθρου Γεωπόνοι: «Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2020, 11:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το σωματείο των Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας, με ανακοίνωσή του καλεί στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου και στην απεργία της 26ης του μήνα.

Μεταξύ άλλων ζητάει άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, 10-15  μαθητές  ανά τάξη  στα σχολεία, μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών στον κρίσιμο για το λαό αγροτοδιατροφικό τομέα. Αποζημίωση των αγροτοκτηνοτρόφων που πέταξαν τα προϊόντα τους ή μειώθηκαν οι τιμές λόγω covid   

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση με τον κορονοϊό για να περάσει μια σειρά νόμους σε βάρος των εργαζομένων (νέο  πτωχευτικό κώδικα,  παρεμπόδιση του απεργιακού δικαιώματος και φακέλωμα των συνδικάτων). Με διατάγματα και ΠΝΠ που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου επιβάλλει εν μέσω πανδημίας σειρά αντεργατικών μέτρων» και δηλώνει την αντίθεσή του «σε κάθε αντεργατικό και αντιδημοκρατικό μέτρο όπως  η  απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δε θα περάσει η απόπειρα  κατάργησης των διαδηλώσεων στις 17 Νοέμβρη.  (ξέρουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής  καλύτερα  από αυτούς  που  μας κουνάνε το δάχτυλο)».

Καταλήγει τονίζοντας: «Την ώρα που καταρρέει η  πολιτική τους σε όλη την Ευρώπη , μια πολιτική που υποτάσσει τις κοινωνικές ανάγκες της υγείας, της παιδείας , της εργασίας και της ασφάλισης στο κέρδος , εμείς αγωνιζόμαστε να σωθούν οι εργαζόμενοι οι λαοί και όχι τα κέρδη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back