Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Γερμανία: Σκέφτεται να μπλοκάρει το ChatGPT

Εικόνα του άρθρου Γερμανία: Σκέφτεται να μπλοκάρει το ChatGPT
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 01:07
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Γερμανία θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα της Ιταλίας μπλοκάροντας το ChatGPT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων, δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος για την προστασία των δεδομένων στην εφημερίδα Handelsblatt.

Η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, έθεσε εκτός λειτουργίας το ChatGPT στην Ιταλία την Παρασκευή, αφού η εθνική υπηρεσία δεδομένων απαγόρευσε προσωρινά το chatbot και ξεκίνησε έρευνα σχετικά με μια πιθανή παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής από την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ούλριχ Κέλμπερ δήλωσε ότι η Γερμανία έχει ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες από την Ιταλία σχετικά με την απαγόρευσή της. Οι φορείς προστασίας της ιδιωτικής ζωής στη Γαλλία και την Ιρλανδία δήλωσαν ότι επικοινώνησαν επίσης με την ιταλική ρυθμιστική αρχή δεδομένων για να συζητήσουν τα ευρήματά της.

«Συνεχίζουμε τις επαφές με την ιταλική ρυθμιστική αρχή για να κατανοήσουμε τη βάση της ενέργειάς της και θα συντονιστούμε με όλες τις αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ σε σχέση με το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC).


Παραβιάσεις

Η OpenAI είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι εργάζεται ενεργά για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων κατά την εκπαίδευση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης της.

Η Ιταλία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την OpenAI μετά την παραβίαση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών.

Επίσης η OpenAI  κατηγορήθηκε ότι δεν είχε ελέγξει την ηλικία των χρηστών του ChatGPT, οι οποίοι υποτίθεται ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Η Ιταλία είναι η πρώτη δυτική χώρα που λαμβάνει μέτρα κατά ενός chatbot που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Για εννιά ώρες, τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλάμβαναν ονόματα και επώνυμα, διευθύνσεις χρέωσης, τύπους, ημερομηνίες λήξης και τα τέσσερα τελευταία ψηφία των αριθμών πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε η OpenAI σε έναν «εκτεθειμένο» πελάτη και το οποίο περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

Με πληροφορίες από το Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back