ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεμάτο τριήμερο στο Zagoriwood

Εικόνα του άρθρου Γεμάτο τριήμερο στο Zagoriwood
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 20:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προς την ολοκλήρωσή του βαίνει το Zagoriwood, με γεμάτο το επόμενο τριήμερο.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί μια επιλογή από το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας: «Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη, «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, «Bella»  της Θέλγιας Πετράκη,  «Φυσαρμόνικα Μαν» του Αλέξανδρου Σκούρα και «Ηρώ / «he.ro» του Αλέξη Κουκιά-Παντελή.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα προβληθεί η εξαιρετική (και οσκαρική) ταινία του Τόμας Βίντεμπεργκ «Άσπρο Πάτο» και πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Αυγούστου με τους μαθητές του εργαστηρίου «Από την Ιδέα Ως την Ταινία» να μας παρουσιάζουν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Όλα αυτά, στα Κάτω Πεδινά. Ήδη τις προηγούμενες μέρες της διοργάνωσης, έγιναν εργαστήρια σεναρίου με τον Γιώργο Μακρή, κριτικής με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο και υποκριτικής με τον Αργύρη Πανταζάρα, καθώς και προβλήθηκαν πολλές ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους.

Σε πρώτη δημόσια προβολή –ως work-in-progress- προβλήθηκε η νέα δουλειά του Πέτρου Σεβαστίκογλου «Η Βοή του Κόσμου», το ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή «Στο Σώμα της» και την ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04:45» που παρουσίασαν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους συνομιλώντας με το κοινό.

Στο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε ο «Λάκμος» του Παναγιώτη Παπουτσή και η «Επιστροφή στη Γη» των Άκη Κερσανίδη και Χρύσας Τζελέπη, δασκάλων του Zagoriwood.

Το  Politheatro παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ. Προβλήθηκε επίσης το Digger, παρουσία των συντελεστών Τζώρτζη Γρηγοράκη, Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα και Θοδωρή Αρμάου. Το φεστιβάλ Positively Different Short Film Festival έφερε στην πλατεία των Κάτω Πεδινών τις βραβευμένες ταινίες της φετινής χρονιάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back