Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γεφύρι Πλακίδα: Παρέμβαση στο βάθρο

Εικόνα του άρθρου Γεφύρι Πλακίδα: Παρέμβαση στο βάθρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2018, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην αποκατάσταση της ζημιάς σε βάθρο του τρίτοξου πέτρινου γεφυριού Πλακίδα ή Καλογερικό (διαβάστε την ιστορία του εδώ) στον ποταμό Βίκο προχώρησε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Στο συγκεκριμένο βάθρο είχαν αποκολληθεί πέτρες. Οι εργασίες αποκατάστασης μπόρεσαν να γίνουν αυτήν την εποχή που έχει στερέψει η κοίτη του ποταμού. Το επόμενο βήμα είναι η διευθέτηση της κοίτης, καθώς μεγάλες πέτρες και φερτά υλικά έχουν συσσωρευτεί σε κοντινή απόσταση από το γεφύρι. Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διάθεση ενός μηχανήματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου.

«Ο Δήμος Ζαγορίου παρακολουθεί το θέμα με το συγκεκριμένο γεφύρι, αλλά και με άλλα που εμφανίζουν προβλήματα και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων και την Περιφέρεια, μεριμνά για τις αναγκαίες παρεμβάσεις» τονίζεται. Παράλληλα, ο Δήμος εκφράζει την ελπίδα του η πρότασή του για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταγραφής, διάσωσης και ανάδειξης των πέτρινων γεφυριών να έχει συνέχεια και με την νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back