ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γέφυρα Πλάκας: Μελέτες με χορηγία Λούλη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2017, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται και επίσημα να ανακοινώσει ότι το κόστος της εκπόνησης των μελετών για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας που ανέρχεται σε 150.000 ευρώ αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Νίκος Λούλης.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί και μια υπενθύμιση προς την πολιτεία για τις υποχρεώσεις που έχει και συγκεκριμένα για τη νέα προγραμματική σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί στην οποία θέλει να συμμετέχει ενεργά και το υπουργείο Υποδομών. «Αναμένονται πρωτοβουλίες από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης ώστε, το ερχόμενο  το καλοκαίρι, να υλοποιηθεί το  δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Μέσω της νέας προγραμματικής σύμβασης, θα καθοριστεί και ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου της αναστήλωσης. Σημειωτέον δε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης του έργου.

Προς το παρόν, το σίγουρο είναι ότι τα Τζουμέρκα και η Ήπειρος κι αυτό το καλοκαίρι δεν θα δουν τη Γέφυρα Πλάκας στη θέση της. Κι αυτό επειδή χρειάζεται χρόνος για την εκπόνηση των μελετών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, η πλήρης αρχιτεκτονική και στατική μελέτη (110.000 ευρώ) θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον Αύγουστο του 2017 θα πρέπει να είναι έτοιμες η μελέτη διαμόρφωσης της κοίτης  και η μελέτη ικριώματος και εργοταξίου.

Όσον αφορά τη χορηγία του Νίκου Λούλη, προέδρου της εταιρίας «Μύλοι Λούλη», η περιφερειακή αρχή έδωσε στη δημοσιότητα μέρος της επιστολής του χορηγού προς τον κ. Καχριμάνη. «[…] Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνεται πάνω από τον Άραχθο» αναφέρει ο κ. Λούλης, η οικογένεια του οποίου κατάγεται από την Αετοράχη Κατσανοχωρίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back