ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γέφυρα Πλάκας: και ένα καλντερίμι από το «Μπουλούκι»

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα Πλάκας: και ένα καλντερίμι από το «Μπουλούκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2019, 21:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης «Μπουλούκι» επιστρέφει στην Πλάκα Τζουμέρκων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης «Καλντερίμι Χ2».

Η εκπαιδευτική αυτή δράση στοχεύει στην πλήρη αποκατάσταση-ανασκευή του ιστορικού μονοπατιού που οδηγεί στο Γεφύρι Πλάκας και θα γίνει σε μια περίοδο που αναμένεται η ολοκλήρωση της αναστήλωσης του γεφυριού. Το λιθόστρωτο αυτό καλντερίμι, μήκους 400μ (τμήματα του οποίου επισκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του περσινού εργαστηρίου πέτρινης δόμησης), έχει υποστεί μέσα στον χρόνο σημαντικές αλλοιώσεις ως προς την αυθεντική του μορφή και φθορές σε τέτοιο βαθμό που σήμερα το καθιστούν επισφαλές για τον περιπατητή και μη λειτουργικό.

Για την υλοποίηση του έργου αλλά και για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, το «Μπουλούκι» διοργανώνει δύο επάλληλα εργαστήρια σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Η όλη δράση χρηματοδοτείται μερικώς από τον οργανισμό Headly Trust και υποστηρίζεται από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ..

Το ένα εργαστήριο αφορά δίμηνη μαθητεία (Plaka camp) η οποία απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες τεχνίτες, που θα εργαστούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων μαστόρων–εκπαιδευτών, λαμβάνοντας ημερήσια αποζημίωση, και το δεύτερο είναι ένα εντατικό εργαστήριο δώδεκα ημερών (Plaka Workshop) για την πέτρινη δόμηση, που απευθύνεται σε τεχνικούς, μηχανικούς και καλλιτέχνες, φοιτητές και επαγγελματίες από τον κλάδο της κατασκευής

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back