ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γαλλικό γάλα κατά κτηνοτρόφων

Εικόνα του άρθρου Γαλλικό γάλα κατά κτηνοτρόφων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2018, 21:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις ευχές του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη έχει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας για την οποία βγήκε «λευκός καπνός» χτες μετά από πολύωρη συνεδρίαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τις επιχειρήσεις και τους κτηνοτρόφους να συμφωνούν. Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης έδωσε και… ντετεκτιβίστικες λεπτομέρειες για το πώς έρχεται στην Ελλάδα το εισαγόμενο γάλα, και δη το πρόβειο. Ο ίδιος, ουκ ολίγες φορές, έχει συνδέσει τη μείωση της τιμής του γάλακτος με την εισαγωγή ξένου γάλακτος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του, το γάλα που εισάγεται, είναι από τη Γαλλία και φτάνει στην Ελλάδα από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας. Τα πιο… πικάντικα στοιχεία εμπλέκουν όμως Βουλγαρία και Κύπρο. «Η εντολή δίνεται από εταιρεία της Βουλγαρίας, έναν ‘παράδεισο’ από πλευράς φορολογίας. Η αποστολή γίνεται για λογαριασμό εταιρίας στην περιοχή της Αττικής, αλλά από το λιμάνι αναλαμβάνει μια άλλη εταιρεία, που εμφανίζεται με έδρα τη Λευκωσία, να το διοχετεύει σε διαφόρους σε όλη την Ελλάδα» είπε. Για όλα αυτά έχει ενημερώσει και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. «Εμείς προειδοποιούμε ότι είτε σταματάνε άμεσα αυτό που γίνεται σε βάρος του έλληνα κτηνοτρόφου και της ποιότητας του ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας είτε αλλιώς θα μας βρουν παντού απέναντι. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην Ήπειρο και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοια πράγματα» είπε.

Διαβεβαίωσε δε ακόμη μια φορά ότι καμία από τις επιχειρήσεις στην Ήπειρο δεν κάνει εισαγωγή γάλατος, πλέκοντας ιδιαίτερα το εγκώμιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», για τις οποίες είπε ότι «όλες, με ναυαρχίδα τη ‘Δωδώνη’, σέβονται τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων».

Όσο για τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: «Θεωρούμε σπουδαίο αυτό που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο έχουμε συμβάλλει και εμείς ως ΕΝΠΕ και εγώ προσωπικά ως περιφερειάρχης Ηπείρου, ώστε να γίνει μια διεπαγγελματική. Ευελπιστούμε ότι αυτή θα προστατέψει το ΠΟΠ προϊόν της φέτας και επίσης τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μέσα στα σημερινά προβλήματα με την τιμή του γάλακτος αρχίζουν και σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back