Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φωτοβολταϊκό στην Αποκεντρωμένη και… στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Φωτοβολταϊκό στην Αποκεντρωμένη και… στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2022, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου και όχι μόνο, σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στα Γιάννενα.

Το θέμα που θα συζητηθεί στην Αποκεντρωμένη, είναι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης 2.654.000 τ.μ. Η Επιτροπή τονίζει ότι η Αποκεντρωμένη εισηγείται θετικά, αντίθετα με τον Δήμο Ζηρού που δεν παραχωρεί την έκταση, αλλά και τις αρνητικές εισηγήσεις φορέων όπως η Επιτροπή Περιβάλλοντος (στα φωτοβολταϊκά που δεν εγκρίνει…), ο τοπικός ΤΟΕΒ κ.α.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι εκτοπίζονται κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί με πάνω από 8.266 ζώα, 202 στρέμματα ελαιώνες και 510 μελισσοκυψέλες, από την περιοχή.

«Αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους, να ακούσουν τους φορείς, να υψώσουν το ανάστημα τους εναντίων εντολών επίσπευσης, να μπουν στην ουσία του περιβαλλοντικού ζητήματος που δεν προβλέπει τίποτα για τις πλημμύρες, πυρκαγιές και άνοδο της θερμοκρασίας που συμβαίνουν συνήθως με τέτοια γιγαντιαία φ/β "πάρκα", 200μ από τις εργατικές που παίζουν τα παιδιά μας» αναφέρει επίσης η επιτροπή.

Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι θιγόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν να μετακινηθούν σε κοντινές κοινότητες γιατί η περιοχή είναι αγροτοκτηνοτροφική και σύμφωνα και με το με αριθμ.πρωτ. 26698/20-9-2021 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον ΤΟΕΒ δε δύναται να κατανεμηθούν άλλες παρόμοιες επιλέξιμες εκτάσεις».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back