Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φωτισμός LED: Ώρα διαγωνισμού

Εικόνα του άρθρου Φωτισμός LED: Ώρα διαγωνισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2019, 15:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Αυγούστου, τελευταία ημέρα θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Ιωαννιτών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του διαγωνισμού.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση που αλλάζει την πόλη, οδηγώντας την πολλά βήματα μπροστά. Μιλάμε για αισθητική αναβάθμιση, για πιο ασφαλή φωτισμό για πεζούς και οχήματα και για μεγάλη εξοικονόμηση πόρων αλλά και για μια αρχή δημιουργίας ενός δημοτικού πράσινου ταμείου μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτούνται περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Με αφορμή το έργο αυτό, το οποίο θα γίνει με ιδίους πόρους, ο κ. Μπέγκας κάνει έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή και οι οποίες, όπως αναφέρει, είναι έτοιμες για υλοποίηση. «Η ευθύνη περνάει πλέον στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής η οποία έχει την τύχη να της αφήνουμε ως παρακαταθήκη σπουδαίες παρεμβάσεις όπως αυτές του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, του ποδηλατοπεζόδρομου στην παραλίμνια περιοχή (από πλατεία. Μαβίλη ως Πέραμα), του πρώην Ασύλου Ανιάτων, της αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας, της πεζοδρόμησης της Σιαράβα, του μεγάλου επενδυτικό προγράμματος της ΔΕΥΑΙ με την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού κι άλλα», τόνισε.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την προμήθεια 2.700 περίπου νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, τα οποία θα εγκατασταθούν τόσο σε υφιστάμενες υποδομές οδικού φωτισμού όσο και σε νέες. Επιπλέον αυτών θα γίνουν νέες παρεμβάσεις στην υποδομή σε αντικατάσταση παλαιών υποδομών του οδοφωτισμού. Οι παρεμβάσεις διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: οδικός φωτισμός, κρεμαστός φωτισμός, φωτιστικά σώματα σε ιστούς ΔΕΔΔΗΕ και φωτιστικά σώματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μορφής.

Το ετήσιο όφελος για τον Δήμο Ιωαννιτών εκτιμάται σε 300.000 ευρώ περίπου, ενώ η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας φτάνει στο 70%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περιοχές παρέμβασης είναι το κέντρο της πόλης (η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Βορείου Ηπείρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σπύρου Λάμπρου, Σουλίου, Δομπόλη, Κενάν Μεσσαρέ, Βογιάννου, Καρόλου Παπούλια, Γαριβάλδη, Διονυσίου Φιλοσόφου & Γ. Παπανδρέου), η περιοχή του κέντρου της Ανατολής και διάφορα σημεία όπως οι οδοί Μ. Κοτοπούλη και Θ. Πασχίδη στους Αμπελόκηπους, Νικοπόλεως και Ιωαννίνων στον άξονα που συνδέει το κέντρο με την Ανατολή, 3ης Σεπτεμβρίου, Γράμμου κ.α.

Πέραν της εγκατάστασης του φωτισμού, θα υπάρχει και σύστημα τηλεδιαχείρισης που θα συμβάλει στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στην έγκαιρη συντήρησή του, στη μείωση των εξόδων συντήρησης, στην ομαλή λειτουργία και στην αποδοτική ενεργειακή διαχείριση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back