Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φωτισμένο... πάρκο Λιθαρίτσια

Εικόνα του άρθρου Φωτισμένο... πάρκο Λιθαρίτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2018, 16:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τη στιγμή που η μελέτη ανάπλασης του πάρκου Λιθαρίτσια δεν προχώρησε (μετά και το «όχι» του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων), ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί με παρεμβάσεις του να βελτιώσει την κατάσταση αυτού του πάρκου.

Μετά τη διαμόρφωση του πρασίνου το καλοκαίρι, ο Δήμος προχωρά στην αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται «στον αέρα», με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να δηλώνει ότι «πρόκειται για μια παρέμβαση που θα καταστήσει τον χώρο ξανά ασφαλή ενώ παράλληλα θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο για τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες».

Η μελέτη φωτισμού προβλέπει την αποξήλωση των υφιστάμενων ιστών και φωτιστικών σωμάτων, την εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων.

Συνολικά θα εγκατασταθούν είκοσι 20 ιστοί με αντίστοιχα σώματα για τον φωτισμό των κύριων διαδρομών του πάρκου και τέσσερις ιστοί με τρεις προβολείς έκαστος για τον φωτισμό πλατωμάτων.

Οι ιστοί που θα εγκατασταθούν στις διαδρομές του πάρκου, θα δημιουργούν τέσσερις καθαρές φωτισμένες πορείες.

Εκείνοι που θα εγκατασταθούν στο όριο του πάρκου με το πλάτωμα θα εξασφαλίζουν συνθήκες φωτιστικής άνεσης στο τμήμα της πλατείας που γειτνιάζει με το πάρκο και τον στοιχειώδη φωτισμό ασφαλείας του υπόλοιπου τμήματος.

Η μελέτη φωτισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στοχεύει στο  να προφυλάξει τη νυχτερινή θέα (χωρίς ανεπιθύμητες θαμβώσεις και ενοχλητικές φωτιστικές δέσμες). Τέλος εκτός από τις τρεις βασικές πορείες που διασχίζουν το πάρκου με κατεύθυνση προς το πλάτωμα, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη δημιουργία μιας τέταρτης κάθετης σε αυτές φωτεινής διαδρομής που συνδέει τον γειτονικό χώρο στάθμευσης με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back