Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Φράγμα» κατά πλειστηριασμού σπιτιού στην Ανατολή

Εικόνα του άρθρου «Φράγμα» κατά πλειστηριασμού σπιτιού στην Ανατολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στην Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την εκπλειστηρίαση σπιτιού, που όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, ανήκει σε χαμηλοσυνταξιούχο με παιδί με άναπηρία.

Την κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ των Ιωαννίνων (ΤΕ και ΚΟΒ Ανατολής).

Το ΕΚΙ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η οικογένεια στην Ανατολή εκβιάζεται με πλειστηριασμό του σπιτιού της τις επόμενες μέρες για δάνειο που αδυνατεί να αποπληρώσει. Το δάνειο επισκευής του σπιτιού της μεταβιβάστηκε από την Εθνική Τράπεζα σε ιρλανδικό fund και αυτό με τη σειρά του μεταβίβασε τις διαδικασίες του πλειστηριασμού-αρπαγής στη γνωστή μας πλέον εταιρία κοράκων την doValue Greece».

Συμπληρώνει δε ότι «το κράτος των εργοδοτών και των τραπεζιτών με τα κόμματα τους ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ  που πιστά υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια τους στόχους θωράκισης της κερδοφορίας τους έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για την αρπαγή των σπιτιών του λαού».

Η δε ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ τονίζει ότι οι πλειστηριασμοί υπόκεινται και σε «δεσμεύσεις που διαπερνούν τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κάτι που δεν κρύβεται, παρά τις παραπλανητικές προεκλογικές κορόνες τους. Και επειδή έχουν αυτές ακριβώς τις δεσμεύσεις, απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών λαϊκών νοικοκυριών κ.λπ. Για όλα εκείνα δηλαδή που πλήττουν την κερδοφορία των τραπεζών και των άλλων ομίλων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back