ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φουλ αντεπίθεση για τη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Φουλ αντεπίθεση για τη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2018, 19:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι καταγγελίες της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ειδικά για τη ΔΕΥΑΙ και ειδικότερα για τους ελέγχους ποιότητας του νερού που γίνονται ή δεν γίνονται, προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών. Η δημοτική αρχή προειδοποιεί μέχρι και με προσφυγή σε νόμιμα μέσα γιατί, όπως τονίζει, «όλα έχουν τα όριά τους και οι δημόσιες τοποθετήσεις για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας πρέπει γίνονται προσεκτικά και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται να είναι μετρημένες».

Μάλιστα, δίνει ραντεβού για συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.  Για τους ελέγχους, η δημοτική αρχή τονίζει ότι η ΔΕΥΑΙ διαθέτει εργαστήριο από καταβολής της και ότι «όχι μόνο δεν είναι απαξιωμένο αλλά πραγματοποιεί 400-500 μικροβιολογικούς ελέγχους στο πόσιμο νερό κάθε χρόνο, όταν ο νόμος ορίζει πως πρέπει να γίνονται 120».

Η δημοτική αρχή απαντάει σε όλα τα επί μέρους σημεία που έθεσε η παράταξη της αντιπολίτευσης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ναι μεν γίνεται οικονομικός έλεγχος, αλλά δεν προκύπτει πουθενά (ακόμα) ότι υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες ή ποια συγκεκριμένη περίοδο αφορούν.

Για το σχέδιο ασφάλειας νερού, η δημοτική αρχή τονίζει ότι κατατέθηκε από κοινού πρόταση στην αρχή με τον ΣΥΔΛΙ και απορρίφθηκε. Οι δύο φορείς υποβάλλουν εκ νέου πρόταση, ο καθένας ξεχωριστά.

Ακόμα: τα χρήματα που διαθέτει η ΔΕΥΑΙ (4.800 ευρώ)  για την ιστοσελίδα (μια γενικά... ταραγμένη υπόθεση) είναι για δημιουργία, φιλοξενία και ανανέωση του περιεχομένου και του χρόνου, δεν θα υπάρχει το κόστος δημιουργίας, ενώ για τη λυματολάσπη, «υπάρχει εδώ και δύο μήνες ενεργή εργολαβία ενώ ήδη έχει αναρτηθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που αφορά μια συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τέλος, η ΔΕΥΑΙ περιμένει το Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει την απόφαση για να προκηρύξει τη θέση του γενικού διευθυντή.

«Αν ο κ. Μπαρτζώκας δε βιαζόταν να παραχωρήσει τη συνέντευξη τύπου και απαντούσε θετικά στην πρόσκληση του κ. Χρυσοστόμου θα είχε αποφύγει τις άστοχες και αβάσιμες καταγγελίες στις οποίες προέβη» τονίζει η δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου είχε προσκαλέσει εγγράφως τον κ. Μπαρτζώκα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα θέματα. 

«Η αγωνία της παράταξης του κ. Μπαρτζώκα να καλύψει την ουσιαστική αντιπολιτευτική της ανυπαρξία εδώ και 4 χρόνια και η ‘μανία’ της να ανακαλύψει δήθεν προβλήματα στη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ φαίνεται ότι έχουν θολώσει την κρίση του επικεφαλής και των μελών της» αναφέρει η δημοτική αρχή και συμπληρώνει ότι ο κ. Μπαρτζώκας «δυστυχώς επέλεξε να πετάξει λάσπη. Μια λάσπη η οποία τελικά αμαυρώνει την εικόνα του ιδίου και της παράταξής του για τα χοντροειδή ψέματα με τα οποία διάλεξε να αντιπολιτευτεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτικά».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back