ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Followgreen και στα σχολεία της Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Followgreen και στα σχολεία της Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2019, 21:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης πολιτών «Followgreen», βράβευσε ο Δήμος Ζίτσας σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας.

 Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 18 σχολεία (10 Δημοτικά και 8 Νηπιαγωγεία) του Δήμου Ζίτσας. Σε διάστημα έξι μηνών, οι 915 μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να συλλέξουν και να ανακυκλώσουν πάνω από 3 τόνους υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες). 

«Εσείς τώρα γνωρίζετε, θα πρέπει να μάθετε και τους μεγάλους, τους γονείς σας», είπε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές κατά την τελετή βράβευσης.

Ο σχολικός διαγωνισμός έγινε από τον Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Αειφορική Ηπείρου.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν: 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Κληματιάς, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, Δημοτικό Σχολείο Ζίτσας, Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου, 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Βουτσαρά, Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς, Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας «Γρηγόριος Παλιουρίτης» και Δημοτικό Σχολείο Ζωοδόχου, και τα νηπιαγωγεία Αγίου Ιωάννη, Ζίτσας, Ροδοτοπίου, Κληματιάς, Βουνοπλαγιάς, 2/Θ νηπιαγωγείο Ελεούσας, Μεταμόρφωσης, 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας και Νηπιαγωγείο Βουτσαρά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back