δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτάθλημα ανακύκλωσης για τα Δημοτικά Σχολεία

Εικόνα του άρθρου Πρωτάθλημα ανακύκλωσης για τα Δημοτικά Σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2018, 13:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτάθλημα ανακύκλωσης για τα Δημοτικά Σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Αειφορική Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Το πρωτάθλημα αυτό, στο οποίο συμμετέχουν 24 σχολεία (δείτε εδώτη λίστα), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία.

Οι οδηγίες… χρήσης του Δήμου Ιωαννιτών έχουν ως εξής: Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα υλικά (χαρτί, όπως βιβλία, περιοδικά, τετράδια και εφημερίδες, και μπαταρίες) και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση. Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τον Δήμο και την ΑΦΗΣ αντίστοιχα, και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό ανά υλικό.

Στο τέλος του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση βράβευσης, όπου θα επιβραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας followgreen «Σχολεία εν δράσει»» μπορούμε να δωρίσουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία της επιλογής μας ή των παιδιών μας και να παρακολουθούμε τις επιδόσεις όλων των σχολείων.

 Ο Δήμος καλεί τους πολίτες, και ιδίως τους γονείς, να στηρίξουν ενεργά το πρωτάθλημα ανακύκλωσης μέσα από τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα www.followgreen.gr , και να δωρίσουν πόντους επιβράβευσης στα σχολεία ή με τον διαχωρισμό των υλικών που τα παιδιά φέρνουν στα σχολεία για ανακύκλωση.

ΣΧΟΛΙΑ
DIMITRIS
Εννοείται και θα το στηρίξουμε! Κάτι παλιοσυσκευές που έχω και μερικές μπαταρίες θα πάνε για το πρωταθλημα ανακυκλωσης του σχολείου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3