ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το φολκλόρ δεν το γλιτώσαμε

Εικόνα του άρθρου Το φολκλόρ δεν το γλιτώσαμε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2017, 14:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Κοπεγχάγη, μέσω του ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo, καταφτάνει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, στις 11 το πρωί. Οι τουρίστες από τη Σκανδιναβία θα μπουν στα λεωφορεία και θα κατευθυνθούν στα παράλια της Ηπείρου, στην Πάργα και στα Σύβοτα, αλλά και στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Πρώτα, όμως, θα πάρουν  μια γεύση από τον πολιτισμό της Ηπείρου και της Ελλάδας…

Ο δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου έχουν ετοιμάσει μια μικρή τελετή υποδοχής, η οποία παραπέμπει σε μια φολκλορική αισθητική. Μια αισθητική βέβαια που δεν διακατέχει μόνο τα Γιάννενα αλλά όλη την Ελλάδα: από τη Ρόδο μέχρι την Καβάλα (μόνο η Κρήτη έχει περιοριστεί σε κάποια εδέσματα στις τελετές υποδοχής των πρώτων τουριστών στα αεροδρόμια).

Τους τουρίστες της πρώτης πτήσης τσάρτερ από τη Σκανδιναβία θα υποδεχθούν οι τοπικοί άρχοντες: ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Και βέβαια από την τελετή υποδοχής δεν θα λείψουν οι παραδοσιακοί χοροί και οι παραδοσιακές μουσικές. Την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου. Θα υπάρχει και ένας μικρός μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back