ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γύρω γύρω από την Apollo

Εικόνα του άρθρου Γύρω γύρω από την Apollo
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2017, 23:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα καταφθάνει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η πρώτη πτήση τσάρτερ από το εξωτερικό της δανέζικης αεροπορικής εταιρίας DAT μέσω του σκανδιναβικού ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo. Τα στελέχη της Apollo είχαν αυτές τις ημέρες τις εθιμοτυπικές συναντήσεις με φορείς της περιοχής. 

Η εμπορική διευθύντρια Nina Hornewall και ο γενικός διευθυντής της Apollo Niels Grosen είχαν συνάντηση τόσο με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, αρμόδιο για τον τουρισμό, Στράτο Ιωάννου, όπως γνωστοποίησε η περιφερειακή αρχή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, τα στελέχη του ταξιδιωτικού οργανισμού διαβεβαίωσαν ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, αν επιλυθεί το πρόβλημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα. Για τις πτήσεις τσάρτερ του καλοκαιριού, η Apollo… βολεύτηκε με ανεφοδιασμό σε αεροδρόμιο άλλης χώρας. Οι τοπικές αρχές πιέζουν πάντως την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την εγκατάσταση μονάδας ανεφοδιασμού, δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει και για άλλες πτήσεις τσάρτερ. 

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε δε στα στελέχη της Apollo ότι ο ίδιος έχει εξασφαλίσει δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για αποκατάσταση του συστήματος τροφοδοσίας των αεροσκαφών «ίσως και εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου», όπως επισημαίνεται στη σχετικήανακοίνωση. 

Σημειωτέον ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση (μέσω αλληλογραφίας) μεταξύ του γενικού γραμματέα Θ. Βούρδα από τη μία και του περιφερειάρχη και του δημάρχου Ιωαννίνων από την άλλη. 

Στα «πώς» και «γιατί» της έναρξης των πτήσεων τσάρτερ Κοπεγχάγη-Ιωάννινα, η Apollo επισήμανεότι η επιλογή του αεροδρομίου Ιωαννίνων έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της να βελτιώσει την παρουσία της σε Πάργα και Σύβοτα αλλά και στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας. Για τον προορισμό των Αγίων Σαράντα, τα στελέχη ανέφεραν ότι, κατά την άποψή τους, δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου. Κι αυτό επειδή, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους, προς τα εκεί κατευθύνονται τουρίστες χαμηλότερης εισοδηματικής κατάστασης, που μέχρι πρόσφατα επέλεγαν Τουρκία ή Βουλγαρία…

Κατά τα άλλα, η περιφερειακή αρχή αναφέρθηκε στα περί ανάγκης προώθησης στη σκανδιναβική αγορά και του ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, υπενθυμίζοντας το εγχείρημα πιστοποίησης ενός μεγάλου πεζοπορικού μονοπατιού στην Ήπειρο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κ. Hornewall κάθε άλλο παρά απέκλεισε μια μελλοντική συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back