Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πετάει η Apollo; Πετάει…

Εικόνα του άρθρου Πετάει η Apollo; Πετάει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 18:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι αφού η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν λύνει (προς το παρόν τουλάχιστον) το πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η εταιρία Apollo Travel Group αποφάσισε να λύσει η ίδια το πρόβλημα.

Οι πτήσεις της δανέζικης αεροπορικής εταιρίας DAT, με την οποία συνεργάζεται η Apollo, θα γίνουν κανονικά από τις 5 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί προκαλώντας εκ των πραγμάτων μια ικανοποίηση στους τοπικούς φορείς, και δη στον δήμο Ιωαννιτών.

Ο ανεφοδιασμός με καύσιμα των αεροσκαφών της εταιρίας θα γίνεται αλλού, εκτός Ελλάδας. Η λύση αυτή ήταν αναγκαία προκειμένου και η εταιρία Apollo να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις δεσμεύσεις της προς όλους όσους είχαν κλείσει ήδη τα εισιτήρια για το δρομολόγιο Κοπεγχάγη-Ιωάννινα.

«Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε… Δεν πανηγυρίζω. Έχω όμως το δικαίωμα να είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν γιατί όλοι μαζί, εγώ, ο περιφερειάρχης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, οι βουλευτές του τόπου, τους οποίους και ευχαριστώ δουλέψαμε για να μπορούμε στις 5 Ιουνίου να είμαστε παρόντες στην υποδοχή της πρώτης πτήσης τσάρτερ στα Γιάννενα», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Παρεμπιπτόντως, η υποδοχή της πρώτης πτήσης τσάρτερ αναμένεται να είναι μεγάλο γεγονός, με το φολκλορικό στοιχείο να δίνει το παρών.

Ο κ. Μπέγκας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε και «σε κάποιες απόψεις που εκφράστηκαν με άκομψο τρόπο και δεν βοήθησαν στην προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάποιοι δε, φρόντισαν να πανηγυρίσουν για την ‘αποτυχία’, τονίζοντας πως είναι κρίμα οι μεγάλες μάχες να μην δίνονται από όλους μαζί». Προανήγγειλε δε εξελίξεις σε επίπεδο νέων πτήσεων τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.

Ωστόσο, το πρόβλημα της έλλειψης μονάδας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο παραμένει. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων εκτιμά ότι, μετά τις εξελίξεις, η ΥΠΑ βρίσκεται ενώπιον μιας πραγματικότητας, την οποία δεν μπορεί να παραβλέψει. «Από τη στιγμή που η πρώτη πτήση τσάρτερ στα Γιάννενα είναι γεγονός δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία από καμία πλευρά στο να μη βρεθεί μια άμεση και μόνιμη λύση στην επαναλειτουργία σταθμού ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο  των Ιωαννίνων. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος και πιστεύω πως όλοι μαζί θα τον καταφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back