Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φοιτητικοί σύλλογοι, υπουργός Παιδείας και ΜΑΤ στα Γιάννενα…

Εικόνα του άρθρου Φοιτητικοί σύλλογοι, υπουργός Παιδείας και ΜΑΤ στα Γιάννενα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως κινητοποίησε φοιτητικούς συλλόγους και παρατάξεις, που έκαναν την Πέμπτη το πρωί (5/5) συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du Lac, όπου γίνεται η σύνοδος των πρυτάνεων.

Η πορεία, την οποία κάλεσαν φοιτητικές πρωτοβουλίες και σύλλογοι, ξεκίνησε από τα παλιά σφαγεία και έφτασε μέχρι το Du Lac, όπου τη σταμάτησε δύναμη των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της συνόδου πρυτάνεων υποδέχθηκαν τους φοιτητές με δυνάμεις καταστολής, ενώ δεν έγινε καν δεκτή η παρουσία αντιπροσωπείας των φοιτητών προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι δίκαιες διεκδικήσεις μας δε χωράνε στα σχέδια της κυβέρνησης για τις σπουδές μας».

Επίσης, στη συγκέντρωση πήρε μέρος και ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δίνουν νέο ραντεβού την Τρίτη 10 Μαΐου, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητώντας «να πάρει ξεκάθαρη θέση ότι δε θα εφαρμόσει οποιαδήποτε πτυχή του νέου νόμου πλαίσιο που χτυπάει τις σπουδές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3