ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (10-17 Ιουνίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (10-17 Ιουνίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2024, 12:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολλές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα (10-17 Ιουνίου), η πολιτιστική ατζέντα των Ιωαννίνων.

Βάσει των ανακοινώσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις είναι:


12 Ιουνίου

Θεατρική παράσταση: «γάλα, αίμα»

Η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας-Ναταλία Μίγδου» παρουσιάζει στις 12 Ιουνίου στις 21.00 στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ. το θεατρικό έργο της Αλεξάνδρας Κ* «γάλα, αίμα» σε σκηνοθεσία της Ναταλίας Μίγδου.

Συμπράττει μαζί τους ο μουσικός- βιολιστής Λάμπρος Τζόκας.

Παίζουν οι μαθητές- ηθοποιοί της σχολής Νατάσα Πατσιούρα, Βάσω Ζησίδη, Ελευθερία Αρλέτου, Σωτήρης Παππάς, Αθηνά Κοτσόκολου, Διαμαντής Σέρασλης, Ηλίας Νούσης, Μιχάλης Τσιάνος, Διονυσία Χαριζάι, Χρήστος Λαδόπουλος, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αθηνά Κουλούρα, Βασίλης Πέτρου, Λεμονιά Αναστασίου

Και οι μικρές: Δήμητρα Γκίγκη, Αριάδνη Βλάχου.

Προπώληση εισιτηρίων 10€, 15€ στο ταμείο του θεάτρου: Σχολή Θεάτρου Ορφέας Ναταλία Μίγδου, βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, βιβλιοπωλείο Χαρτέξ και βιβλιοπωλείο Μητσέλου (Ηγουμενίτσα).


13 Ιουνίου

Συναυλία: «Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα»

Συναυλία με τίτλο «Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα» διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής στις 13 Ιουνίου, στις 20:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο», στα Γιάννενα.

Θα τραγουδήσουν: Διαλεχτή, Φαίδρα Διαμάντη, Κωνσταντίνα Καράμπα, Ηλέκτρα Ξέρρα, Κωνσταντίνα Τούνη και Λευκοθέα Φιλιππίδη. Θα συνοδεύονται από οργανοπαίκτες όπως είναι ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Τρύφωνας Αναστασίου και ο Δημήτρης Λαμπάκης, ενώ θα εμφανιστούν χορευτικά από το Λύκειο των Ελληνίδων Ιωαννίνων.

Εισιτήριο: 10 ευρώ (https://www.more.com/music/eksi-gynaikes-tragoudoun-ipeirotika/).


14 Ιουνίου

Εγκαίνια της έκθεσης Mat(t)er/nity

Tην εικαστική έκθεση με τίτλο Mat(t)er/nity διοργανώνουν το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών και η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 14 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, στα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 14 Ιουνίου, στις 20:30. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9:00 – 15:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00 με 14:00


14 και 15 Ιουνίου

Ιoannina Lake Festival στη Λιμνοπούλα

Στις 14 και 15 Ιουνίου θα γίνει το Ioannina Lake Festival στη Λιμνοπούλα.

Στις 14 Ιουνίου θα εμφανιστούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Νατάσσα Μποφίλιου, σε βραδιά που θα ανοίξει με stand up ο Αλέξανδρος Χαριζάνης.

Στις 15 Ιουνίου θα εμφανιστούν Βέβηλος, Στίχοιμα, AnserXEversor στα decks.

Tα live ξεκινούν στις 20.00.

Για την πρώτη μέρα των live, προπώληση 17€, ταμείο 20€. Για τη δεύτερη μέρα των live, προπώληση 12€, ταμείο 15€. Εισιτήριο διημέρου 25€.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/ioannina-lake-festival-2024/. Φυσικά σημεία προπώλησης: Manthos Optical (Αβέρωφ 16 και Μιχ. Αγγέλου 28), Κέντρο Νέων Ηπείρου (Καπλάνη 10), Dr refill (Δωδώνης 69) και στο δίκτυο καταστημάτων Nova και Public


14, 15 και 16 Ιουνίου

Θεατρική παράσταση: «βάιζα»

Η «βάιζα» στα αρβανίτικα είναι το κορίτσι, η κόρη.

Είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, σε αρκετά σημεία, στην Ελλάδα.

Είναι και μια παράσταση που έρχεται στα Γιάννενα, στη Θεατρική Συμπαιγνία-«Σκηνή 125» στο ΚΕΠΑΒΙ, με τις Ναυσικά Κοριαλού, Λίνα Λαζαρή, Μαριαλένα Σκαρώνη, Γιολάντα Σοφούλη, στις 14, 15 και 16 Ιουνίου, στις 21.15.

Σκηνοθετεί η Χριστίνα Ματθαίου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και 13 ευρώ το μειωμένο (διάρκεια 80 λεπτά, προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ Σκάλα, Βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» & «Χαρτέξ» και ηλεκτρονικά
https://www.more.com/theater/vaiza/giannena/).


15 Ιουνίου

Περφόρμανς σύγχρονου χορού στην πλατεία Γλυκήδων

Μια τοπογραφική περφόρμανς σύγχρονου χορού με τίτλο «Grounded up, in the sky» διοργανώνει η Σχολή Χορού του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 19:30, στην πλατεία Γλυκήδων, μπροστά από το Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τρεις χορογράφοι, η Τζίνα Βίκα, η Ελεονώρα Ηλία και η Λάουρα Τσιάτη, αξιοποιούν τα στοιχεία του φυσικού τοπίου, την αρχιτεκτονική και την ενεργειακή ατμόσφαιρα του πυρήνα του ιστορικού κέντρου της πόλης (Κάστρο) για να δομήσουν 5 επεισόδια-εικόνες χορού, μεταμορφώνοντας τον δημόσιο χώρο σε μια εναλλακτική σκηνή χορού.

Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία Μίλτου Πασχαλίδη

Συναυλία θα δώσει ο Μίλτος Πασχαλίδης στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 21:30.

Μαζί του οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά, Πάρις Περυσινάκης – λύρα και μαντολίνο, Νίκη Γρανά – ακορντεόν και τραγούδι, Γιάννης Μπελώνης – πιάνο, Ηλίας Δουμάνης – τύμπανα και Μίμης Ντούτσουλης – μπάσο.

Εισιτήριο: 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Τickets Ioannina, Πολυχώρος Αγορά, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και flashlive.gr.


17 Ιουνίου

Μουσικοχορευτική εκδήλωση: «Στης μαστίχας τη σκιά και του τσίπουρου τα γλέντια»

Τη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Στης μαστίχας τη σκιά και του τσίπουρου τα γλέντια…» παρουσιάζει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η Πίνδος» τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο».

Ο Σύνδεσμος, που κλείνει τα 107 του χρόνια, θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς από τους Καλλαρρύτες αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού και Χορευτικού Ομίλου θα συνοδεύσει ο ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός μαζί με 10μελή ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών της παραδοσιακής μουσικής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Κωτσίνη.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ενώ υπάρχει και η αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου

Γενική είσοδος 7 ευρώ. Προπώληση στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης « (Πυρσινέλλα 11, Ιωάννινα) και «Μάντζιος» (Εθν. Αντίστασης 127, Κατσικάς).

Τοquel στα Λιθαρίτσια

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου σε συνεργασία με την Bullet productions παρουσιάζει το Colour Boom Festival Ioannina με τους Toquel, Αpon, DJ Paco, Nansia και DTGS τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 18:00, στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Εισιτήρια: Προπώληση: 13 ευρώ, ταμείο: 15 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση σε more.com. Φυσική προπώληση σε Manthos Optical (Αβέρωφ 16, Μιχ. Αγγέλου 28), Κέντρο Νέων Ηπειρου,Καπλανη 10 και στο δίκτυο καταστημάτων Nova και Public.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3