Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Φιλοκτήτης» με Τ. Νούσια και Μ. Πρωτόπαππα

Εικόνα του άρθρου «Φιλοκτήτης» με Τ. Νούσια και Μ. Πρωτόπαππα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 16:20
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» ανεβάζουν φέτος τα «Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ, έρχεται στα Γιάννενα, και συγκεκριμένα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 24 και 25 Ιουλίου, στις 21:30.

Τον ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας κι αυτόν του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου ο Γιώργος Αμούτζας. Στον ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος (Κορυφαίος του Χορού), Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος (έμπορος).

Ο Σοφοκλής στον «Φιλοκτήτη» δραματοποιεί ένα επεισόδιο από τον Τρωικό Κύκλο, σύμφωνα με το οποίο ο Οδυσσέας και ο νεαρός Νεοπτόλεμος στέλνονται από τον Αχαϊκό στρατό στη Λήμνο για να φέρουν τον διάσημο τοξότη Φιλοκτήτη στην Τροία.

Ο Φιλοκτήτης είχε εγκαταλειφθεί στο νησί πριν από 10 χρόνια εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Τώρα όμως οι Αχαιοί μαθαίνουν πως σύμφωνα με μια προφητεία, εκείνος και το θεϊκό του τόξο είναι  απαραίτητοι για την άλωση της Τροίας.

Ο Οδυσσέας έχει ένα σχέδιο, αλλά η επιτυχία του εξαρτάται μόνο από τον Νεοπτόλεμο. Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο, με σοβαρές πιθανότητες να αποτύχει. Ωστόσο, η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή, καθώς για τους τρεις άνδρες και τους ναύτες του Νεοπτόλεμου δεν υπάρχει διαφυγή από το έρημο νησί πριν η αποστολή - μια αποστολή που επιτάσσει η μοίρα- εκπληρωθεί.

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο (viva.gr)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back