ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25-31 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25-31 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2022, 23:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και θερινό σινεμά περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

25 Ιουλίου

Θέατρο: «Φιλοκτήτης» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Το έργο του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ, ανεβαίνει και σήμερα 25 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Τον ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας κι αυτόν του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου ο Γιώργος Αμούτζας. Στον ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος (Κορυφαίος του Χορού), Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος (έμπορος).

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο (viva.gr)

Θερινό σινεμά: «Πλαγίως» του Αλ. Πέιν

Tην εξαιρετική ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Πλαγίως» (2004) θα προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Παίζουν: Πολ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Σάντρα Ο.

Η υπόθεση: Ο Μάιλς, επίδοξος συγγραφέας και λάτρης του κρασιού, και ο Τζακ, ένας ημι-αποτυχημένος ηθοποιός, που παντρεύεται σε λίγες μέρες, ξεκινούν για κρασοκατάνυξη στους αμπελώνες της Σάντα Μπάρμπαρα. Η γνωριμία τους με δυο σερβιτόρες θα φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που τους χωρίζουν αλλά και τις αδυναμίες των χαρακτήρων τους.


26 Ιουλίου

Θέατρο: «Οι γείτονες από πάνω»

Η θεατρική παράσταση «Οι γείτονες από πάνω» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα ανεβαίνει και στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 26 Ιουλίου, στις 21:00.

Παίζουν: Δημήτρης Σταρόβας, Νικολέττα Καρρά, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Σοφία Μανωλάκου. Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο (viva.gr, TicketsIoannina).


27 Ιουλίου

Συναυλία: Γ. Χαρούλης στην αρχαία Δωδώνη

ο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης. Στις 27 Ιουλίου, στις 21:00, ο Γιάννης Χαρούλης θα δώσει συναυλία.

Το εισιτήριο για τη συναυλία έχει οριστεί στα 15 ευρώ – 12 ευρώ το μειωμένο. Ελεύθερη είσοδος για δημότες Δωδώνης και παιδιά έως 10 ετών. Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Θερινό σινεμά: «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ»

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Νουάρ στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, κλείνει στις 27 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, με την προβολή της ταινίας «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ».

Μια ταινία σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1988 και η οποία ήρθε να «παντρέψει» το φιλμ νουάρ με τα κλασικά κινούμενα σχέδια και να αφήσει εποχή. Είσοδος ελεύθερη.


28 Ιουλίου

Θερινό σινεμά: «Βίβα Ρόμα»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΙ προβάλλουν την ταινία «Βίβα Ρόμα» (1966) του Ρίτσαρντ Λέστερ την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα, με ελεύθερη είσοδο.

Στη μουσική κωμωδία του Λέστερ πρωταγωνιστούν ο Ζίρο Μοστέλ, ο Τζακ Γκίλφορντ κ.ά, αλλά και ο Μπάστερ Κίτον στον τελευταίο του ρόλο στην οθόνη.

Η υπόθεση: Ο Ψεύδολος είναι ο πιο τεμπέλης σκλάβος σε ολόκληρη τη Ρώμη με μοναδική του επιθυμία να εξαγοράσει την ελευθερία του. Όταν ο κύριος του και η ερωμένη του φεύγουν για μια μέρα, αυτός ανακαλύπτει πως ο νεότερος αφέντης του είναι ερωτευμένος με μια παρθένα από τον Οίκο του Λύκου, ενός εμπόρου σκλάβων που ειδικεύεται στο εμπόριο όμορφων γυναικών. Τώρα ο Ψεύδολος θα μπορέσει να κερδίσει την ελευθερία του υπό έναν όρο: να βοηθήσει τον νεαρό αφέντη του να κάνει τη νεαρή γυναίκα, δική του.


29 Ιουλίου

Θέατρο: «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, έρχονται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 29 Ιουλίου, στις 21:30.

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη κ.ά. Πρωτότυπη μουσική-σύνθεση ο Φοίβος Δεληβοριάς. Στις Θεσμοφοριάζουσες ο Αριστοφάνης προσπαθεί να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση τη συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στη διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο (viva.gr, TicketsIoannina).


30 Ιουλίου

Θέατρο: «Μήδεια» του Μποστ στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Το Εθνικό Θέατρο έρχεται με τη «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις 30 Ιουλίου, στις 21:00. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας: Τροφός, Θανάσης Δήμου: Οιδίποδας, Άνδρη Θεοδότου: Αντιγόνη, Στέλιος Ιακωβίδης: Ευριπίδης, Θανάσης Ισιδώρου: Ψαράς, Σύρμω Κεκέ: Καλόγρια, Μαρία Κοσκινά: Κορυφαία, Φανή Παναγιωτίδου: Εξάγγελος, Γιώργος Σαββίδης: Καλόγερος, Σταύρος Σβήγκος: Ιάσονας, Γαλήνη Χατζηπασχάλη: Μήδεια. Μουσικοί επί σκηνής: Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο–μουσική διεύθυνση), Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Μαρία Χριστίνα Harper (άρπα).

Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑμεΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

Εισιτήρια στο ticketservices.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3