Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φεστιβάλ Βωβούσας και οι νομάδες κτηνοτρόφοι

Εικόνα του άρθρου Το φεστιβάλ Βωβούσας και οι νομάδες κτηνοτρόφοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2018, 15:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας Ιωαννίνων, ένα ορεινό, εναλλακτικό φεστιβάλ, επιστρέφει φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές. Από 14 έως 21 Ιουλίου, οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση να «πάρουμε τα βουνά προσωπικά». Το φετινό αφιέρωμα του φεστιβάλ πραγματεύεται τη μετακινούμενη κτηνοτροφία, μια πρακτική που απαντάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη τη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα φιλοξενηθεί η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «On the Move», σε συνεργασία με την οργάνωση Mediterranean Institute for Nature and Culture. Επαγγελματίες φωτογράφοι από έξι διαφορετικές χώρες ακολουθούν τους κτηνοτρόφους στην καθημερινότητά τους, φωτογραφίζουν τα περάσματα που διασχίζουν και τις δυσκολίες που συναντούν. Ένας από τους φωτογράφους είναι ο Έλληνας Στάμος Αμπάτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 20:00.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές δράσεις: συναυλίες, ντοκιμαντέρ, ορειβασία, δημιουργική απασχόληση, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, design, πολυφωνίας και κινηματογράφου. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του Στάμου Αμπάτη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back