ΑΠΟΨΕΙΣ

Εύκολες και δύσκολες ανακοινώσεις…

Εικόνα του άρθρου Εύκολες και δύσκολες ανακοινώσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2023, 15:36
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες παντός τύπου και ενδιαφέροντος, τόσο οι ανακοινώσεις γίνονται ή πολύ εύκολες, ή πολύ δύσκολες, για παρατάξεις και κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για παράδειγμα, έβγαλε σχεδόν… αυτόματα ανακοίνωση για την ένταξη του έργου Ιόνια-Κακαβιά στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, μια εξέλιξη που πρακτικά θα εξασφαλίσει μόνο τις ενέργειες ωρίμανσης-προετοιμασίας και όχι την καθαυτή υλοποίηση του έργου. Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο, η νομαρχιακή του κόμματος (που και ως κυβέρνηση δεν τα πήγε και πολύ καλύτερα στο έργο Ιόνια-Κακαβιά…) δεν παρατήρησε ότι τα ίδια περίπου ισχύουν σε ένα άλλο έργο, αυτό του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη. Και εκεί ενδεχομένως να ισχύουν τα περί «κοροϊδίας»…

Σχεδόν κανείς επίσης δεν βρήκε τρεις γραμμές να γράψει για το νέο επαπειλούμενο φιάσκο με το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης, με αφορμή την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Η τραγελαφική εξέλιξη, ένας περιφερειάρχης να ζητάει να αποσυρθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, από έναν υφυπουργό που πριν από έξι μήνες υποσχόταν ότι «μέσα στη χρονιά θα έχουμε τελειώσει» με ένα θέμα που βαραίνει ως ευθύνη όλες τις τοπικές και κυβερνητικές αρχές, και ο υφυπουργός να ανακοινώνει κατόπιν παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, σε χρονιά εκλογών, σηματοδοτεί το νέο κεφάλαιο στην υπόθεση που «σέρνεται» εδώ και 15 χρόνια. 

Κεφάλαιο που ανοίγει σε προεκλογική χρονιά, στην οποία όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι έτοιμα να αδράξουν την ευκαιρία για να αμφισβητήσουν όρια που έχουν καθοριστεί εδώ και 10 χρόνια ή γενικώς, να πάρουν ό,τι μπορούν από ένα ταλαιπωρημένο λιμναίο οικοσύστημα.

Εύκολα, επίσης, η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη ήρθε προς επίρρωση της «γραμμής Βορίδη», για να προσφερθεί για την «ανεμπόδιστη εξέλιξη των διοικητικών διαδικασιών στον Δήμο μας». Εύκολα επίσης κάλυψε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για τη νέα παράταση στη διαβούλευση, δηλώνοντας «οψέποτε διαθεσιμότητα» για τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Σε προεκλογική χρονιά, οι ανακοινώσεις γίνονται πιο εύκολες ή πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Ειδικά όταν καθορίζονται από μια συνισταμένη προσωπικών πολιτικών και στρατηγικών, με «κλεφτές ματιές» σε διάφορα συμφέροντα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back