Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Έχουν γίνει εργασίες 1 εκατ. ευρώ»

Εικόνα του άρθρου «Έχουν γίνει εργασίες 1 εκατ. ευρώ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018, 21:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση «αποκατάσταση Γέφυρας Πλάκας» βρίσκεται πια στα χέρια του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προσπαθεί να επισπεύσει… τις χρονοβόρες διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου μέχρι το καλοκαίρι. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δεν παραλείπει να υπενθυμίζει συχνά (με αφορμή και ερωτήσεις δημοσιογράφων) ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης σε κεντρικό επίπεδο δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Ο ίδιος έκανε λόγο σήμερα για τη συνήθη «αρτηριοσκλήρωση». Το ελληνικό κράτος έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει στα επίπεδα που έχουν οι περιφερειακές και οι τοπικές αρχές» δήλωσε και επανέλαβε την όλη δουλειά που έγινε στη Γέφυρα Πλάκας τα δύο τελευταία καλοκαίρια με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου. Μια δουλειά που, όπως είπε, ήταν η πιο δύσκολη στα της αποκατάστασης του γεφυριού. «Σώσαμε τα δύο βάθρα και πλέον το γεφύρι δεν κινδυνεύει να πέσει (sic). Αν δεν είχε γίνει αυτό  τον Οκτώβριο, θα είχε πέσει κι  αυτό το κομμάτι  της δυτικής πλευράς» υπογράμμισε.

Σε αυτό το σημείο, έδωσε έμφαση στη συμβολή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ. «Έγιναν  εργασίες ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ, τα οποία όμως τα περισσότερα ήταν δωρεές. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα» είπε.

O κ. Καχριμάνης ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο ζήτησε τη συνδρομή του επίκουρου καθηγητή Γιώργου Σμύρη, που ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου της στερέωσης των βάθρων. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σμύρης μαζί με ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δούλεψαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο γεφύρι για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back