Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη εξηγήσεις»

Εικόνα του άρθρου «Έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη εξηγήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2021, 00:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ περιφερειακής αρχής Ηπείρου και της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» συνεχίζεται. Η περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη, με ανακοίνωσή της, απαντάει στις αιτιάσεις της παράταξης για την 14η παράταση στην προθεσμία παράδοσης του εξοπλισμού για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) που έδωσε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Η περιφερειακή παράταξη έθετε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της μη λειτουργίας της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

«Η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται το πρόβλημα με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καίτοι έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη εξηγήσεις όπως και έγινε και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.  Η σημερινή απόφαση αφορά την παράδοση του εξοπλισμού των ΣΜΑ, ο οποίος εκτός των άλλων για να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος λειτουργίας τους.  Επί αυτού τι θα μπορούσε να αποφασίσει άραγε η επιτροπή παρακολούθησης, όταν οι σχετικές διαδικασίες προβλέπονται από τη νομοθεσία;».

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε υποστηρίξει για τις παρατάσεις στα έργα των Σ.Μ.Α. ότι δίνονται βάσει του νόμου 4412/2016 και ότι οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή, μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής (δεδομένου ότι οι Σ.Μ.Α. χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ).

Η απόφαση για τη νέα παράταση δόθηκε επειδή «σε κάποιους από τους υπό κατασκευή Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δεν έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα τα έργα υποδομής». Οι αναφορές της περιφερειακής αρχής στον υπεύθυνο λειτουργίας παραπέμπουν στη σχετική αρμοδιότητα του ΦοΔΣΑ. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει πάντως ο κ. Καχριμάνης όσον αφορά τον εξοπλισμό των Σ.Μ.Α., υπάρχει συμβατική υποχρέωση του αναδόχου για εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία.

Όπως και να’ χει, παραμένει το γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια, οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν είναι έτοιμοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3