ΕΛΛΑΔΑ

«Έχουμε εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση»

Εικόνα του άρθρου «Έχουμε εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2021, 19:10
ΕΛΛΑΔΑ

Η υπόθεση της AstraZeneca και της αδυναμίας να παραδοθούν έγκαιρα οι προαγορασμένες από την ΕΕ δόσεις, προκαλεί διάφορες αναταράξεις.

Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το αν ο προγραμματισμός της που προβλέπει 400.000 δόσεις από τη συγκεκριμένη εταιρία στις αρχές Φεβρουαρίου και προοπτικά, την επίτευξη στόχου για εμβολιασμό του 70%, το προσεχές καλοκαίρι, επηρεάζεται από το σκάνδαλο.

Διαβάστε επίσης: Θα επηρεάσει την Ελλάδα η υπόθεση της AstraZeneca;

Προχτές, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «αναπτύσσουμε το εμβολιαστικό σχέδιο με βάση τις διαθεσιμότητες των εμβολίων», παραδεχόμενος πλαγίως ότι ο αρχικός προγραμματισμός είναι σε αναμονή.

Το ίδιο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χτες, με το «όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται».

Σήμερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε πρακτικά ότι το σχέδιο είναι «βλέποντας και κάνοντας»:

«Η Ελλάδα έχει επιλέξει μία τακτική η οποία εξασφαλίζει τη δεύτερη δόση για όσους έχουν κάνει την πρώτη, ότι έχουμε φτάσει τους 17.000 εμβολιασμούς ημερησίως, σήμερα τους 238.345, και ξεπεράσαμε τον στόχο των 200.000 μέχρι τέλος Ιανουαρίου».

Πέρα από τους επικοινωνιακούς ελιγμούς για στόχους που επιτεύχθηκαν, αλλά στο μεταξύ είχαν «χαμηλώσει» σε σχέση με τις παλιότερες, υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, το θέμα είναι ότι η πολιτική των εταιριών σχετικά με τα εμβόλια, βάζει σε κίνδυνο προγραμματισμούς…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back