Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

«Έχουμε αναδείξει την παιδική προστασία σε προτεραιότητα»

Εικόνα του άρθρου «Έχουμε αναδείξει την παιδική προστασία σε προτεραιότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2021, 10:23
ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Εργασίας απαντάει με μια ελλιπέστατη ανακοίνωση, στη λογική κριτική που δέχεται η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με την ανάθεση στην αστυνομία της ευθύνης για τα παιδιά κρατούμενων ή συλλφθέντων.

Το υπουργείο είναι επιθετικό, λέγοντας ότι «η συσχέτιση που κάνουν ορισμένοι μεταξύ παιδικής προστασίας και της δήθεν 'αστυνομοκρατίας' είναι απαράδεκτη και υπαγορεύεται από μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των παιδιών».

Στην ουσία του ζητήματος, αναφέρει ότι «έως τώρα, στην περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας συλλαμβανόταν ή καταδικαζόταν σε ποινή κάθειρξης, εναπόκειντο στην κοινωνική ευαισθησία του κάθε αστυνομικού στην πρώτη περίπτωση και του κάθε δικαστικού στη δεύτερη, να εξακριβώσει εάν έχει παιδιά, ώστε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες - δηλαδή την εισαγγελία Ανηλίκων και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των οικείων δήμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, για δεκαετίες βρέφη και παιδιά να μένουν σπίτι μόνα τους».

Βέβαια, το υπουργείο δεν εξηγεί γιατί, ακόμα στις περιπτώσεις ολιγωριών, θα πρέπει να επιληφθεί ενός τέτοιου ζητήματος η αστυνομία, η οποία δεν έχει ούτε τις δομές, ούτε τους εξειδικευμένους ανθρώπους, ούτε την εμπειρία, εκτός από την «καλή πρόθεση» και όχι οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Η μονομερής ευαισθησία του υπουργείου, που ακόμα και με καλές προθέσεις, λαμβάνει μια κακή απόφαση, στηρίζεται σε μια εμμονική αντίληψη που «δια πάσα νόσο», καλείται η αστυνομία…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3