ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έτοιμες και οι σχολικές μονάδες στο παλιό «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Έτοιμες και οι σχολικές μονάδες στο παλιό «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2022, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εκπαιδευτική κοινότητα παραδόθηκαν στο Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών –Νηπιαγωγείο και Δημοτικό- οι δύο σχολικές μονάδες στην περιοχή του παλιού «Χατζηκώστα».

O εξοπλισμός των δύο σχολείων που μέχρι τώρα στεγάζονταν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ έχει μεταφερθεί ήδη. Τη Δευτέρα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα υποδεχθεί τους μαθητές.

Η «ανέγερση» των δύο κτιρίων στο παλιό Χατζηκώστα άργησε αρκετά.

Διαβάστε:

Ένα νέο σχολείο, μετά από πολλά χρόνια

Στους χώρους των σχολείων βρέθηκαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Ένωσης Γονέων.

 «Οι χώροι αυτοί δημιουργήθηκαν από το μηδέν και με μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια. Είναι δύο σχολεία που κατασκευάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο και απαντούν σε μία μεγάλη ανάγκη που υπήρχε» δήλωσε ο κ. Ελισάφ. Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο κι αυτός για έναν «υποδειγματικό εκπαιδευτικό χώρο». Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν αυτή που διέθεσε τα δύο προκατασκευασμένα κτίρια και ανέλαβε τις εργασίες εγκατάστασης.

Από και πέρα όλοι ευχήθηκαν το καλύτερο: από τον κ. Δερδεμέζη και τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Γεωργούλα μέχρι τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Τάσο Τόκα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Κώστα Παργανά.

Και μια υποσημείωση: Ο κ. Καχριμάνης θύμισε ότι η προσπάθεια για την κατασκευή σχολικών μονάδων στο παλιό «Χατζηκώστα» είχε ξεκινήσει από το 2009 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων (με νομάρχη τον ίδιο) η οποία είχε τότε την αρμοδιότητα των σχολικών υποδομών. Ανάλογη υπενθύμιση έκανε και την προηγούμενη μέρα, κατά τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου στην οδό Ελ. Ζωγράφου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back