ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εσείς ποιο έργο θα προτείνατε για την Ήπειρο;

Εικόνα του άρθρου Εσείς ποιο έργο θα προτείνατε για την Ήπειρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2021, 18:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και έφτασε η ώρα για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, για την προγραμματική περίοδο «2021-2027», ή μάλλον η ώρα είχε φτάσει προ πολλού, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και με μια ομάδα χάραξης πολιτικής, μάλιστα, να έχει συσταθεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτή η ομάδα χάραξης πολιτικής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου με πρόεδρο τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη…

Μέσα σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει κάποιος δημόσιος διάλογος, ή κάποια συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Από χτες, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησε διαβούλευση με φορείς και πολίτες η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Και η διαβούλευση αυτή των 15 μόλις ημερών έχει τη μορφή διαδικτυακού ερωτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται και σε χαρακτηριστική ανακοίνωση της Περιφέρειας: «Η διαδικασία συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει, είναι απλή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου2021, αρκεί η συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα www.peproe.gr/op2027». Τα ερωτηματολόγια διαβούλευσης απευθύνονται σε φορείς της επιχειρηματικότητας, σε φορείς γενικότερα και σε πολίτες οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να προτείνουν έργα-δράσεις προς υλοποίηση.

Το επερχόμενο ΕΣΠΑ δίνει έμφαση σε τομείς όπως περιβάλλον, ενέργεια, μεταφορές, υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση/διά βίου μάθηση, κοινωνική συνοχή.

Η διαβούλευση συνοδεύεται από πολυσέλιδες εγκυκλίους, στρατηγικές και ευρωπαϊκά κείμενα, θεσμικό πλαίσιο, αλλά και από το πρώτο κείμενο της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου που εκπονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ
Τσαούσης Παναγιώτης
Παιδιατρικό Νοσοκομείο Ηπείρου
Τσαούσης Παναγιώτης
Παιδιατρικό Νοσοκομείο Ηπείρου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back