Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έρχονται οι «Ημέρες Κάστρου» στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Έρχονται οι «Ημέρες Κάστρου» στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2021, 17:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η δημοτική αρχή Άρτας σκοπεύει, μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Κάστρο, να ξεκινήσει ένας «νέος θεσμός για την ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών».

Αυτά προέκυψαν (και) από την επίσκεψη στο Κάστρο, του δημάρχου Άρτας  Χρήστου Τσιρογιάννη και της προϊστάμενης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρας Παπαδοπούλου, προκειμένου να δούνε από κοντά την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού.

Το Κάστρο είναι ανοιχτό πλέον από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,  με επιπλέον φύλαξη με τρεις υπαλλήλους που διέθεσε ο Δήμος Αρταίων.

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου «οι εργασίες που πραγματοποιεί η Αρχαιολογία αυτό το διάστημα στο Θεατράκι προχωρούν με τον Δήμαρχο Αρταίων, να προτείνει αμέσως μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τον τίτλο ‘Ημέρες Κάστρου’».

Ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος θέλει να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση της χρήσης του Κάστρου, «ώστε ο Δήμος Αρταίων, να μπορεί  να προχωρά σε παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού στο χώρο, μιας και δεν του ανήκει η κυριότητα, όπως συμβαίνει με τοΞενία , ενώ θα προχωρήσουμε  και στην  διαμόρφωση  του χώρου πρόσβασης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την είσοδο του Κάστρου, καθώς επίσης και περιμετρικό φωτισμό του Κάστρου».

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα γίνει πρόταση για τον εξοπλισμό κερκίδων σε δυο σημεία μέσα στο κάστρο, μία στο θεατράκι και μία στα πρώην γήπεδα τένις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back