Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση για μεταθέσεις-μέτρα προστασίας

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για μεταθέσεις-μέτρα προστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2020, 22:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταθέτουν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Άρτας, με θέμα τις καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου.

Οι βουλευτές στην αναφορά τους, τονίζουν ότι οι αστυνομικοί επισημαίνουν την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ηπείρου και πως οι αποσπάσεις στον Έβρο φτάνουν πλέον τους επτά μήνες.

Επίσης, αναφέρονται στην προ 15μέρου ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου, όπου οι αστυνομικοί αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «διατάσσεται η στελέχωση 10μελους ΟΠΚΕ Ηπείρου, προκειμένου να αποσπαστεί για έναν μήνα στη Λέσβο και μάλιστα η μετάβαση της να γίνει με δύο μόνο οχήματα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τι θα κάνει για να αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου, αν θα ληφθούν μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αποσπασμένων αστυνομικών από την Ήπειρο σε Λέσβο και Έβρο, για την αποφυγή μετάδοσης κοροναϊού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου (π.χ. θα υιοθετηθούν οι προτάσεις για τοποθέτηση πλέξιγκλας στα γραφεία όπου προσέρχονται πολίτες, αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που μεταφέρουν κρατούμενους, αποσυμφόρηση περιπολικών/λιγότεροι αστυνομικοί ανά περιπολικό κ.λπ) και αν θα υιοθετηθεί η πρόταση για «εθελοντική στελέχωση Διμοιριών Υποστήριξης (Δ.Υ.) στον Έβρο, σε περίπτωση που συνεχιστεί το μέτρο αποσπάσεων Δ.Υ. αν και οι αστυνομικοί Ηπείρου συμπληρώνουν ήδη 7μηνο σε αυτή την κατηγορία αποσπάσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back