Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»

Εικόνα του άρθρου Ερντογάν: «Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2020, 20:51
ΚΟΣΜΟΣ

«Η Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο, όπου παραβρέθηκε στην Διάσκεψη για την Λιβύη

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. «Η ακτή μας και η ακτή της Λιβύης "βλέπουν" η μία την άλλη. Αυτό δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία που "τρελαίνει" την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος..

«Μιλάνε για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, μόνο χωρικά ύδατα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στην επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα.

«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Απλά για να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης, που δεν θα κατονομάσω, μου είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια, θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Αυτό είναι ανοησία. Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».


Αυτοδιαψεύδεται

Η Τουρκία δεν έχει στείλει ακόμη στρατιώτες στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως η Άγκυρα έχει μέχρι στιγμής αναπτύξει εκεί μόνο στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Τουρκία άρχισε να στέλνει στρατεύματα στην Τρίπολη. Προηγουμένως είχε επίσης δηλώσει πως η Άγκυρα θα αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από το Βερολίνο όπου συμμετείχε στη διάσκεψη για τη Λιβύη, ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πως οι προσπάθειες της Τουρκίας στη διάσκεψη αυτή έθεσαν τις βάσεις για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εμπολέμων.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη αυξάνει τις ελπίδες για ειρήνη.

Πηγή: Euronews/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back