ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι Χατζηκώστα: Ζητούν διορισμούς ψυχιάτρων

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι Χατζηκώστα: Ζητούν διορισμούς ψυχιάτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2023, 16:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο «Χατζηκώστα» καταγγέλλει ότι δεν μπορεί πλέον να εφημερεύσει ο Ψυχιατρικός Τομέας του νοσοκομείου.

«Ο ψυχιατρικός τομέας έμεινε με δύο γιατρούς κι έναν επικουρικό (που καλύπτει το DETOX). και παραμένουν κενές 3 θέσεις ψυχίατρων. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης, ( που αντί της ενίσχυσης του με προσωπικό, είχε προχώρησε στην απόλυση επικουρικού ψυχιάτρου), της 6ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζει ότι είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους εξελίξεις, από την περίοδο μεταφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη σύμπραξη του ΠΓΝΙ με την ΑΜΚΕ ΕΠΡΟΨΥΗ.

«Η μη εφημέρευση του Ψ/Κ τομέα του ΓΝΙ Γ Χατζηκώστα και η κάλυψη των εφημεριών από την Ψ/Κ του ΠΠΓΝΙ, είναι το πρώτο βήμα πριν την συγχώνευση και κατάργηση του, σχέδιο απόλυτα σύμφωνο με τον νέο υγειονομικό χάρτη της ΝΔ με συγχωνεύσεις, καταργήσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, την στιγμή που οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν ανάπτυξη νέων ψυχιατρικών κλινών, διότι οι υπάρχουσες δεν φτάνουνε» αναφέρει ο σύλλογος και ζητάει να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις ψυχιάτρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back