Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι «Χατζηκώστα» κατά συνεργασίας Ψυχιατρικής-ΕΠΡΟΨΥΗ

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι «Χατζηκώστα» κατά συνεργασίας Ψυχιατρικής-ΕΠΡΟΨΥΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2022, 16:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αντίθεσή του στη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (ΕΠΡΟΨΥΗ) για τη δημιουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Η παρέμβαση των εργαζομένων συνδέεται με το γεγονός ότι πέρσι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο λειτουργούσε με τη διοικητική και επιστημονική ευθύνη του «Χατζηκώστα», πέρασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύλλογος αναφέρει ότι τότε διαμαρτυρόταν ότι «με τη μεθόδευση αυτή εκχωρείται ο ψυχιατρικός τομέας σταδιακά στους ιδιώτες, μέσω ΜΚΟ . Μήπως υλοποιείται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που εκχωρεί τις δημόσιες δομές του ψυχιατρικού τομέα στους ιδιώτες;».

Ο σύλλογος αναφέρει δε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με τη συνεργασία του με την ΕΠΡΟΨΗ «δεν λαμβάνει καμιά ωφέλεια, αλλά δεν έχει και λόγο και έλεγχο σε κανένα επίπεδο στην νέα μονάδα: οικονομικό, διοικητικό και επιστημονικό αλλά και στο προσωπικό που θα προσληφθεί», αλλά αντιθέτως «υπονομεύει τη δική του Υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, όπως έχει υποστηρίξει και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών».

Επιπλέον, καταγράφει στην ανακοίνωσή του την αρνητική εντύπωση «για τη θετική ψήφο στο Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των εκπροσώπων εργαζομένων¨.

«Θεωρούμε απαράδεκτο η χρηματοδότηση να κατευθύνεται στις ΜΚΟ κι όχι στις δομές των δημόσιων νοσοκομείων» υπογραμμίζει και ζητά την επιστροφή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Προεπαγγελματικής Κατάρτισης στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back