ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2023, 22:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απόφαση της ολομέλειας  του Αρείου Πάγου που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στους πλειστηριασμούς κατοικιών, παρακάμπτοντας τα τελευταία δικαστικά προσκόμματα καθώς θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα των servicers να εκπλειστηριάζουν, έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ζητάει την άμεση νομοθετική ρύθμιση για καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ηΝΔ όπως και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα τελευταία χρόνια (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) έχουν τεράστιες ευθύνες για την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα κοράκια. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και των εγγυητών αυτών των ανθρώπων, που συνεχίζεται το κυνήγι από τις τράπεζες».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το πρόβλημα με την ασυδοσία των τραπεζών και των funds είναι πολιτικό. Η πολιτική των τραπεζών και των μονοπωλίων πρέπει να ανατραπεί, από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να κάνουν νόμο το δίκιο μας, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως άλλωστε έχει κατατεθεί στην  βουλή από τα συνδικάτα». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back