Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτομαγιά οι πλειστηριασμοί με χρέη προς το Δημόσιο

Εικόνα του άρθρου Πρωτομαγιά οι πλειστηριασμοί με χρέη προς το Δημόσιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2018, 16:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτομαγιάτικη πρεμιέρα κάνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο.

Η τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα, οι διατάξεις που κατατέθηκαν, προβλέπουν:

  • Οι πλειστηριασμοί ακινήτων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) από 1η/5/2018 δεν διενεργούνται σε φυσικό χώρο, αλλά σε ηλεκτρονικό.
  • Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για διενέργεια σε φυσικό χώρο έως και τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ΚΕΔΕ πριν τις αλλαγές που κατατέθηκαν σήμερα. 
  • Καταργούνται οι υποχρεώσεις δημοσίευσης των προγραμμάτων πλειστηριασμού σε έντυπα και θεσπίζεται η δημοσίευση στο δελτίο δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΦΚΑ. 
  • Αυξάνεται, από τις 3 ημέρες που είναι σήμερα στις 40, ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού στον οφειλέτη.
  • Για προγράμματα πλειστηριασμών που θα εκδοθούν μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ότι τα ακίνητα εκπλειστηριάζονται στην εμπορική αξία, θα ισχύει η εμπορική αξία ως πρώτη τιμή προσφοράς. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα ορίζεται ως τιμή πρώτης προσφοράς και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που επισπεύδει η φορολογική διοίκηση, η εμπορική αξία τους.
  • Τροποποιείται η κατάταξη όσων έχουν απαιτήσεις από το εκπλειστηρίασμα, έτσι ώστε σε περίπτωση πτώχευσης, να προηγούνται οι εργαζόμενοι για την καταβολή σε αυτούς έως 6 μηνών μισθών. 

Ολόκληρη η τροπολογία: plistiriasmous.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back