Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργατικό Ιωαννίνων: «Όχι» στις μετακινήσεις γιατρών

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Ιωαννίνων: «Όχι» στις μετακινήσεις γιατρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2022, 15:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Ηπείρου, στο θέμα των εντελλόμενων μετακινήσεων γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα», για να καλύψουν εφημερίες στην Κέρκυρα.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο «εντέλλεσθε» για πέντε παθολόγους

Σημειωτέον ότι στις 20 Οκτωβρίου θα γίνει πανυγειονομική απεργία που καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στα Γιάννενα 11.30 στην Περιφέρεια.

«Η απόφαση της 6η ΥΠΕ και της κυβέρνησης να εξαναγκαστούν, με εντέλλεσθε, παθολόγοι γιατροί από το ΠΓΝΙ και το ΓΝ Χατζηκώστα  να καλύψουν 12 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, είναι απαράδεκτη. Οι  ιατροί στην Κέρκυρα  παραιτούνται ο ένας πίσω από τον άλλο, λόγω της εντατικοποίησης και της υπερεφημέρευσης, όπως γίνεται και με άλλους γιατρούς σε όλη τη χώρα. Αντί όμως για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, η  κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τις τρύπες με την μετακίνηση των υπαρχόντων, ήδη εξαντλημένων γιατρών» τονίζει μεταξύ άλλων το ΕΚ Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back