Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 30-08-2019, 13:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για άλλη μια χρονιά, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να λειτουργήσει τα εργαστήρια θεατρικής αγωγής και λόγου για μικρούς και μεγάλους. «Το θέατρο λειτουργεί ως ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο, ενισχύοντας την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση του θεατρικού φαινομένου, μεταδίδοντας μηνύματα κοινωνικών αξιών, προωθώντας την αποδοχή της διαφορετικότητας και ‘χτίζοντας’ χαρακτήρες που πιστεύουν στον άνθρωπο, την αξία της ομάδας και της συνεργασίας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στα εργαστήρια, οι μαθητές, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών, ηθοποιών, σκηνοθετών, χορογράφων και συνεργατών του Δημοτικού Θεάτρου, θα εκφραστούν μέσω θεατρικών ασκήσεων, σωματικού παιχνιδιού, δραματοποίησης παραμυθιών και μύθων, παιχνιδιών ρόλων και αξιοποίησης αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων και έργων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ, φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά από 4 έως 7 ετών, από 7 έως 12 ετών, εφήβων (12 έως 18 ετών) και νηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων). Επίσης θα λειτουργήσουν το Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου και, για δεύτερη χρονιά, ένα τμήμα για τη διαφορετικότητα.

Οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα). Τα μαθήματα θα αρχίσουν στα μέσα Οκτωβρίου. Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλ: 2651025670 (09.00-14.00).

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα