Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επόμενη ταινία των Νταρντέν: «Το παιδί με το ποδήλατο»

Εικόνα του άρθρου Επόμενη ταινία των Νταρντέν: «Το παιδί με το ποδήλατο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2022, 02:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αφιέρωμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών στους βέλγους σκηνοθέτες Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν συνεχίζεται στις 10 Απριλίου.

Την ημέρα αυτή, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011) με Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρενιέ, Τόμας Ντορέ.

Το σκηνοθετικό δίδυμο των αδελφών Νταρντέν καταγράφει σε αυτή την ταινία με τρυφερότητα και ευαισθησία τη δυσλειτουργική σχέση γονέα-παιδιού.

Η υπόθεση: Ο Σιρίλ, είναι 12 χρόνων και το μόνο σχέδιο στη ζωή του, είναι να βρει τον πατέρα του που τον άφησε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Συναντά τυχαία τη Σαμάνθα, μια κομμώτρια, η οποία συμφωνεί να μένει μαζί της τα σαββατοκύριακα. Ο Σιρίλ δεν αναγνωρίζει την αγάπη που του δείχνει η Σαμάνθα, την αγάπη που χρειάζεται απελπισμένα για να ηρεμήσει την οργή του.

Η ταινία έχει αποσπάσει 9 βραβεία και 25 υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2011 (μαζί με το «Κάποτε στην Ανατολία») και το βραβείο σεναρίου στα European Film Awards 2011.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back