Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιχείρηση «ελέγχου ζημιών»

Εικόνα του άρθρου Επιχείρηση «ελέγχου ζημιών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης προσπαθεί να κάνει damage control από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του συναδέλφου του Γιώργου Αμυρά, σχετικά με το «κουτσούρεμα» του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Καλογιάννης ρίχνει το φταίξιμο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρει ότι «όταν επί μία πενταετία, σχεδόν, δεν κινείται καμία διαδικασία για δημόσια έργα αυτού του μεγέθους, δημιουργούνται πάντοτε προβλήματα, καθώς αλλάζει η σχετική ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, χάνονται χρηματοδοτικές ευκαιρίες και πολλά άλλα».

Ο κ. Καλογιάννης έχει θητεύσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, επίσης σε περιόδους καθυστερήσεων έργων στους οδικούς άξονες.

Στην ανακοίνωση σημειώνει «κομψά» τη διαφωνία του, λέγοντας ότι ο δρόμος «ανήκει στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, υπάρχει πλήρης ωριμότητα από το 2013» και καλεί το υπουργείο «να επιμείνει στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του άξονα, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και αδειοδοτήσεις, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μια από τις λύσεις που προτείνει είναι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της (ήδη πανάκριβης σε διόδια) Ιόνιας οδού μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, « παρά τα ζητήματα που τίθενται κυρίως από πλευράς Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ».

Τέλος, προσπαθεί  να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν από όλο το πολιτικό φάσμα στα Γιάννενα μετά τις ανακοινώσεις μέσω του κ. Αμυρά, λέγοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών επί του θέματος, το οποίο μόνον εκκρεμότητες και προβλήματα παρέλαβε, ανά την Ελλάδα, και επιχειρεί να τα αντιμετωπίσει με ορθολογικό τρόπο».

(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back