ΕΛΛΑΔΑ

Επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα του άρθρου Επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 10:15
ΕΛΛΑΔΑ

Σε επίταξη  200 ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19, στη Θεσσαλονίκη προχωράει το Υπουργείο Υγείας, καθώς το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους  ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της  μεγάλης διασποράς του SARS-CoV-2.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς  την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών  Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν  γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας  ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των  ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την  εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Την  αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της ΓΕΝΙΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κα  της ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για την κάλυψη της έκτακτης  και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού  συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού COVID-19, αποφάσισε το υπουργείο  Υγείας, το οποίο είχε ζητήσει τη διάθεση 200 κλινών για νοσηλεία σθενών  covid-19, κάτι που αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες των κλινικών. Η απόφαση  ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

    Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν  γεωγραφικά οι δεσμευόμενες ιδιωτικές κλινικές αναλαμβάνει τη διοικητική  διαχείριση όλων των κλινών, χώρων και εγκαταστάσεων των ανωτέρω  αναγκαστικά δεσμευόμενων κλινικών, τη διοικητική εποπτεία του προσωπικού  που αναγκαστικά διαθέτει πλέον τις υπηρεσίες του για δημόσιο σκοπό, τη  διαχείριση της εισαγωγής ασθενών στις κλινικές από άλλα δημόσια  νοσοκομεία ή αναγκαστικά δεσμευμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και  νοσοκομεία, τη μετακίνηση ήδη νοσηλευόμενων ασθενών και συντονίζει την  εν γένει εποπτεία του εύρυθμου τρόπου λειτουργίας των αναγκαστικά  δεσμευόμενων κλινικών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back