Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή από την Κύπρο με αισιοδοξία

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή από την Κύπρο με αισιοδοξία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2018, 20:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη συνεχή παρουσία της στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ταξίδι 2018», η Περιφέρεια Ηπείρου εκτιμά ότι φέτος είναι η πιο δυναμική της χρονιά. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου στην τουριστική έκθεση στη Λευκωσία ήταν αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δυναμική αυτή οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις απευθείας πτήσεις της Tus Air από και προς τα Γιάννενα. Στην ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι η εκτίμηση παραγόντων του κυπριακού τουρισμού είναι πως «οι συγκεκριμένες πτήσεις μαζί με τις πτήσεις που ήδη εκτελούνται μέσω Ακτίου, θα συντελέσουν στην περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών προς όλους τους προορισμούς της Περιφέρειας».

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 20 ηπειρώτικες επιχειρήσεις ενώ το παρών έδωσαν στο περίπτερο της Περιφέρειας και εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Αρταίων, Σουλίου, Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων αλλά και του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος.

Στο περιθώριο της έκθεσης, έγινε και παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος» με τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τη διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα να αναλαμβάνουν τους ρόλους τους. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε τόσο στο αεροδρόμιο του Ακτίου όσο και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. «Οι πτήσεις που πραγματοποιούνται  εδώ και τρία χρόνια από το Άκτιο κι αυτές που ξεκίνησαν φέτος από τα Ιωάννινα, συμβάλλουν στην αύξηση των επισκεπτών από την Κύπρο. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε η αύξηση θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή τα επόμενα χρόνια» τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας δήλωσε από την πλευρά του την προοπτική που έχει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να γίνει κόμβος, καθώς η Tus Air ενδιαφέρεται να συνδέσει τα Γιάννενα με πόλεις του εξωτερικού. «Πιστέψαμε από την αρχή σε αυτό το εγχείρημα. Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά και θεωρώ πως σήμερα είμαστε πολύ κοντά στο να δηλώσουμε πως τα έχουμε καταφέρει» υπογράμμισε.

Στην έκθεση της Κύπρου, το παρών έδωσε και… η Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία έκανε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στα Γιάννενα με διοργανώτρια την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3